ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На пожежі на Закарпатті одна людина загинула, інша перебуває у важкому стані в лікарні

    28 апреля 2024 воскресенье
    26 переглядів

    Такий наслідок пожежі, що трапилася у ніч із четверга на п’ятницю на території одного з недіючих підприємств в селі Струмківка Ужгородського району, що на Закарпатті.

    ...Близько шостої години ранку охоронець цього підприємства, під час обходу території, запідозрив щось недобре. Насторожили його якісь незрозумілі звуки, що чулися з підсобного приміщення. Чоловік підійшов до дверей і спробував їх відчинити. Але вони були замкнуті з середини. Тоді охоронець вирішив їх виламати.

    По тому, як двері „здалися”, перед очима сторожа постала жахлива картина: в кімнаті знаходилося двоє непритомних людей. Один з чоловіків лежав біля самісінького входу, а інший в одному з закутків приміщення. Кімната була наповнена димом, а все приміщення було покрито кіптявою. Охоронець не розгубився, а мерщій поспішив за колегою. За кілька хвилин вони разом винесли потерпілих на вулицю. Хлопці кинулися надавати допомогу погорільцям й викликати “швидку”. На жаль, один з них вже її не потребував. А інший почав подавати ознаки життя.

    Згодом з’ясувалося, що обидва потерпілі мешканці села Сюрте того ж Ужгородського району. 41-річний Бейла, якому вдалося пережити цю страхітливу пригоду, перебуває зараз у важкому стані під опікою лікарів.

    Остаточна причина загибелі й травмування людей з’ясовується, повідомили у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській області. Серед найбільш імовірних версій фахівці пожежної справи вважають, що трагедія сталася через необережне поводження з вогнем у нетверезому стані. Побічно це засвідчують недопалки та порожня тара з-під спиртного. Очевидно, тліюча цигарка випала з рук одного з чоловіків на матрац, який сильно обгорів, і почала робити свою чорну справу. Двері в приміщення були закриті досить щільно тому чадний газ, що виділявся у процесі тління матрацу, досить швидко заповнив невеличке приміщення. Саме він, вочевидь, і став причиною загибелі 48-річного Емеріха і отруєння продуктами згоряння 41-річного Бейли.

    Під знаком питання поки залишається й питання, яким чином сторонні чоловіки потрапили на територію об’єкта.

    До слова, заступник начальника ГУ МНС України в Закарпатській області з наглядово-профілактичної діяльності Юрій Лебедєв наголошує, що аналіз оперативних даних пожежно-рятувальної служби області, підтверджує те, що краяни досить недбало ставляться до найдорожчого – людського життя.

    Попри увесь можливий комплекс профілактичних заходів, що проводяться закарпатськими рятувальниками, уже з початку року від вогняної стихії загинула 31 людина, ще 15 отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості. А серед причин, що призводять до пожеж, домінує необережне поводження з вогнем, до яких відноситься і паління в нетверезому стані.

    Головне управління МНС України в Закарпатській області в черговий раз наголошує, що злочинно-зневажливе ставлення населення до вимог пожежної безпеки, призводить до страшних, подекуди непоправних, наслідків...
    27 закарпатців загинуло на пожежах з початку року
    Закарпаття: Пожежна безпека 79 ринків регіону вимагає серйозної уваги!
    Закарпаття: Попереду літо — час інтенсивного дитячого відпочинку та оздоровлення

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору