ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: У "Нової сім’ї" — 22 онуки!

    28 апреля 2024 воскресенье
    42 переглядів

    У дитячому фонді "Нова сім'я", яким керує Валентина Червоноока, нині сто вісімдесят дітей-сиріт. Цьогоріч у цього дружного колективу є гарний привід для радості - йому виповнюється п'ятнадцять років.

    Якщо для поважних закладів ця дата не така вже й сакральна, то для "Нашої сім'ї" такий ювілей дуже помітний. Деякі тоді ще зовсім маленькі діти нині вже мають власних діточок: Мар'яна Ковча, Наталка Грибанова, Аня Дано. А двоє наречених - Діма та Інна - знайшли одне одного тут. Нині "Нова сім'я" має вже 22 онуків.

    Діти живуть цікаво, насичено. Часто їздять в подорожі - чи то просто на пікнік десь на околиці міста, чи в Санкт-Петербург або Одесу - на запрошення інших дитячих будинків. І кожна поїздка - це ще й десятки світлин. На одній Із них вихованці - біля стін Почаївської лаври. А ще кілька років тому біля пологового будинку в Ужгороді заклали Алею новонароджених.

    Діти з "Нової сім'ї" - учасники різноманітних фестивалів-конкурсів, таких як, наприклад, "Веселка". Нещодавно з одного з таких всеукраїнських конкурсів "Звичайне диво" повернулися з перемогою Катя Андрашко та Антон Красовський. Дуже сподобався киянам їхній "Чардаш". Ще один лауреат "Звичайного дива" Валентин Дано, роботи якого у "золотому фонді" "Нової сім’ї".

    Діти тут малюють, ліплять, вишивають. Жовті курчата з гіпсу, картини з тирси чи з яєчної шкаралупи, малюнки на склі, крихітні вишивки - це ще не все. В одній із кімнат - швейні машинки. Виявляється, дівчата придумують тут свої сценічні костюми. Звичайно, допомагає їм чудовий фахівець, модельєр Надія Сімочко. І тому багато танцювальних костюмів - справа рук самих дітей. Розкішні сукні подарували дітям крамниці-салони міста.

    А дружба з управлінням внутрішніх справ взагалі дітей захоплює. Вони вже й на стрільбищах побували, і в справжніх бронежилетах сфотографувалися. А на новий рік міліція подарувала "Новій сім’ї" кумедну м'яку іграшку - великого півня. Із еменесниками проходили "Школу виживання" - навчалися, як виходити із стресових ситуціацій, які нам підкидає природа.

    Актриса Лариса Білак веде тут театральну студію. А ще з дітьми працює фахівець Тетяна Ардельянова. Минулої неділі хореограф Кароліна Білик вчила дівчат "тримати лінію". Готувалися до концерту, який припаде саме на 1 червня і відбудеться в Ужгородському ляльковому театрі.



    Мар'яна Нейметі, "Новини Закарпаття".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору