ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Cкільки грошей можна з собою вивозити за межі України?

    26 апреля 2024 пятница
    20 переглядів

    Громадяни (фізичні особи) можуть вивозити за межі України на одну особу незалежно від віку валюту України в сумі, що не перевищує 10 000 гривень, у тому числі ювілейні та пам’ятні монети із недорогоцінних та дорогоцінних металів у сумі, що не перевищує 3000 гривень; з них, за умови усного декларування митниці (за винятком монет із дорогоцінних металів) — у сумі, що не перевищує 3000 гривень; сума, більшу 3000 гривень (у тому числі монет із дорогоцінних металів) вивозиться з обов’язковим письмовим декларуванням Якщо ж сума валюти України перевищує 10 000 гривень, вивезти її можна на підставі індивідуальної ліцензії Національного банку за формою 03.

    Вивезення іноземної валюти фізичним особам, що виїжджають з туристичною метою або в приватних справах, дозволяється в сумі, що не перевищує 10000 доларів США, або еквіваленті цієї суми в іншій іноземній валюті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Нацбанком на день перетинання митного кордону. Іноземна валюта, що вивозиться, може бути як в готівці, так і в дорожніх й іменні чеках або на картці Visa Travel Money. Причому валюту (картки або чеки) на суму, що не перевищує 3000 доларів США, можна задекларувати усно, якщо ж сума більша 3000 – потрібне обов’язкове письмове декларування. Крім того для вивезення іноземної валюти (чеків, карток) більше 3000 доларів США фізичною особою — нерезидентом потрібна довідка уповноваженого банку за формою 01. Також дозволяється вивезення за межі України фізичними особами — резидентами та нерезидентами іноземної валюти, чеків, банківських металів, що ввезені раніше в Україну на законних підставах (за наявності митної декларації на їх увезення) — з обов’язковим зазначенням у митній декларації. В разі ж перевищення суми іноземної валюти, дозволяється вивезення на підставі індивідуальної ліцензії Нацбанку за формою 03.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Было-бы хорошо, если бы автор этой заметки уточнил: почему в начале идёт речь о гривнах, а потом те-же суммы, нов долларах.
    Спасибо.