ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керівник Закарпатського УСБУ спростовує чутки навколо інсинуацій про "банду в Лопухові"

    27 апреля 2024 суббота
    27 переглядів

    Вчора начальник УСБУ в Закарпатській області генерал-майор Володимир Рокитський під час прес-конференції в Ужгороді спростував твердження деяких ЗМІ про замовний характер затримання голови Брустурянського держлісгоспу і незаконні дії працівників СБУ. Він назвав дії СБУ такими, що відповідають чинному законодавству, та оприлюднив факти тиску на працівників служби безпеки.

    За його словами, всі дії працівників СБУ були санкціоновані апеляційним судом. До обласного управління служби надійшла заява одного з лісокористувачів про вимагання керівником Брустурянського держлісгоспу хабара розміром 2000 доларів за позитивне рішення щодо надання лісосіки. В результаті перевірки інформація підтвердилася. За згодою прокуратури, вимагача було затримано. Згодом він сам показав правоохоронцям, де зберігається хабар. Водночас генерал-майор спростував твердження деяких ЗМІ, що буцімто «есбеушники» підсипали щось затриманому, щоб він відкрив сховок. «Ми такими методами не діємо, – запевнив начальник управління. – Затриманий сам показав сховок, можливо тому, що досі ще не перебував у такій стресовій ситуації», інформує "ЗІК".

    Володимир Рокитський також спростував інші твердження ЗМІ. «Спецпідрозділ діяв в рамках закону, – наголосив він, – так само як і інші працівники СБУ. Жодних масок там не було, як пише преса, правоохоронці не бігали зі зброєю. Процедура надання зброї у нас чітко фіксується, і всім охочим ми можемо надати документальні підтвердження, чи мав хтось з представників СБУ при собі зброю». На його думку, преса неправдиво й однобоко висвітлила цю ситуацію, однак позиватися до ЗМІ управління не буде.

    Керівник УСБУ також повідомив про тиск на управління, дзвінки від різних осіб з вимогою відпустити затриманих. Зокрема, сьогодні вранці зателефонував, як він представився, колишній працівник прокуратури, нині – львівського телебачення, і вимагав відпустити затриманих, інакше буде непереливки.

    Наразі під арештом в слідчому ізоляторі перебувають двоє посадових осіб держлісгоспу. Проти них порушено карну справу. УСБУ також звернулося до Тячівського райвідділу міліції з проханням провести службове розслідування щодо дій представників міліції, які не відреагували на заяву СБУ і не допомогли розблокувати дорогу працівникам служби. Для цього їм довелося викликати спецпідрозділ «А».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Про милицию, как они могли помочь, когда они там пасутся каждый день.В НАШЕМ РАЙОНЕ НАВЕРНОЕ САМОЕ КОРУМПИРОВАНОЕ РУКОВОДСТВО. ВЗЯДКУ БЕРУТ ВСЕ. В ЯБЛОНИЦЕ КАКОЙ-ТО ЗАЧУХАНЫЙ ЛЕСНИК ПО ПРОЗВИЩУ /БООС/ И ТОТ ЗА ЗАГОТОВКУ ДРОВ ТРЕБУЕТ ОТ ЛЮДЕЙ ДЕНЬГИ.РАБОТАТЬ НА НЕГО ПО ХОЗЯЙСТВУ ПОМОГАТЬ ЕГО ЖЕНЕ КОПАТЬ КАРТОШКУ ,КОСИТЬ СЕНО.СОБИРАТЬ ГРИБЫ .ЦАРЕК ХРЕНОВ.ВОНЮЧКА .