ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іван ПОПОВИЧ: "А я хлопець із Осоя!"

    20 мая 2024 понедельник
    73 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", 23 липня розпочався всеукраїнський концертний тур за участі народного артиста України нашого земляка Івана Поповича. Ми не тільки побували на одному з його концертів, присвяченому 15-ій річниці з Дня Незалежності, а й встигли поспілкуватися зі знаменитим земляком.

    ...Жителі шахтарського селища Ільниця Іршавського району, що на Закарпатті, з нетерпінням чекали на людину, голос якої називають золотим, І не дарма. Той, хто хоч раз побував на концерті Івана Поповича, зміг переконатися у цьому.

    У залі Ільницького заводу МЗУ ніде яблуку впасти - всі хотіли почути голос свого земляка! «Золото Карпат» - саме з цієї пісні розпочав свою програму Іван Попович'. Проспівавши кілька своїх знаменитих хітів, маестро запросив на сцену свою дочку - Соломію, яка разом з ним гастролює по Україні. Ще пісні зо три пролунали у його виконанні, і народний артист надав можливість спалахнути майбутнім зірочкам Іршавського району. А в антракті кореспондент газети "Вісті Ужгородщини" попросив Івана Поповича відповісти на декілька запитань.

    - Пане Іване, де ви розпочали свою концертну програму і куди плануєте поїхати найближчим часом?

    - Звичайно ж, у своєму рідному селі Осій. Я ж хлопець - із Осоя, а точніше, як кажуть у нас, фатгів. Це вже третій мій концерт на Іршавщині. Загалом, в Ільниці, яка межує з Осоєм, я не співав вже досить давно. Саме тому й включив його у список, де виступатиму. Завтра їду в Перечин, потім - у Солотвино, Ужгород. На цьому мій урочистий тур Закарпаттям, на жаль, завершується. Після Закарпаття з концертною програмою ми відвідаємо великі міста. Зокрема, Сімферополь, Донецьк, Луганськ, Рівне.

    - Такий тур потребує великих витрат, а ваші концерти безкоштовні. Як це пояснити?

    - Для мене найбільшою платнею є хороший настрій і усміхнені обличчя людей, які приходять на мої концерти. Що може бути дорожче, аніж приносити їм радість! А тур запланований Міністерством культури 8 туризму до 15-ї річниці з Дня проголошення Незалежності України.

    - Хто ще, крім вас, виступатиме під час цих гастролей?

    - Моя донька - Соломія, артист оригінального жанру, та лауреат міжнародного фестивалю в Монте-Карло - Дмитро Суворов. А допомагати нам будуть молоді таланти регіонів, де виступатиму. А молодих талантів у нашій державі, повірте, вистачає. І це приємно вражає. Адже моїм найбільшим завданням є різнобічне сприяння у культурному розвитку молодої еліти. Не знаю, як буде в інших районах Закарпаття, але виступ талановитих іршавчан змушує мене затамувати подих.

    - Коли Ви вперше зі своєю донькою вийшли на одну сцену, адже, попри свій юний вік, Соломія дуже гарно співає?

    - А, що, не було в кого вдатися? (Сміється). Цей момент я пам'ятаю дуже добре. Десь дванадцять років тому в Києві, на моєму дні народження, коли Соломійці виповнилося тільки шість рочків, вона сказала, що хоче співати разом зі мною. «А ти зможеш?» - серйозно запитав я. Вона охоче кивнула головою. 3 того часу українська пісня є невід'ємною складовою її життя.

    Попри своє навчання у кооперативному коледжі економіки І права при Львівському університеті, Соломія завжди знаходить час поспівати.

    - Знаю, що вас хвилює політичне життя, що склалося нині в Україні, яка ваша точка зору щодо вирішення проблеми?

    - Знаєте, я радію, що зараз на гастролях. Хоча мої пісні й співають на Майдані, проте в мене нема великого бажання вплутуватися у політичні проблеми, що склалися в нашій державі. Демократія ж бо! А якщо і виступав би на Майдані, то заспівав би тільки одну пісню:

    "Примиріться сини,

    примиріться дочки.

    Примиріться сини —

    Україна страждає,

    Примиріться сини -

    рідна мати благає..."

    Віталій Біровчак, "Вісті Ужгородщини".
    Всеукраїнський тур "Народні артисти — для народу" розпочався із Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору