ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У чотирьох районах Закарпаття за кілька годин випала півмісячна норма опадів, знеструмлено 18 населених пунктів

    02 мая 2024 четверг
    57 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", у минулі вихідні на Закарпатті через негоду без світла залишилися населені пункти кількох районів області. Над кількома кількома з них у Мукачівському районі пронісся сильний поривчастий вітер зі шквальним дощем, через що найбільше постраждали Лалівська, Зубівська, Станівська та Завидівська сільські ради.

    Як повідомив заступник начальника Закарпатського центру гідрометеорологи Василина Блох, у ніч з 20 на 21 серпня «за якісь три години в Рахівському, Тячівському, Хустському, Міжгірському районах місцями випала півмісячна норма опадів, кількість опадів сягнула від 26 до 40 мм». На щастя, холодний фронт на території Закарпаття був малорухливий, тому такої великої шкоди, як у сусідній Угорщині, він не завдав.

    І все ж сильні грози, град, шквалисте посилення вітру, яке сягало минулої ночі 19-24 м/с, призвело до знеструмлення у Рахівському районі трьох населених пунктів. У селах Чорна тиса та Лазещина повністю, в Ясіня - частково. Тут було знеструмлено три лінії електропередач, а також 42 трансформаторні підстанції.

    У Мукачівському районі внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, сильний дощ, шквалисті пориви вітру) пошкоджено покрівлі 228 житлових будинків у 7 н. п. (с. Завидове, с. Софія, с. Лалово, с. Зубівка, с. Яблунів, с. Новоселиця, с. Гандеровиця), школи (с. Яблуново), дитсадку (с. Софія), сільської ради (с. Яблуново) та клубу (с. Гандеровиця, с.Яблуново). Пошкоджено лінії електропередач (0,4 кВ) загальної протяжністю 3,5 км (с.Софія, с.Лалово, с.Зубівка, с.Яблуново, с.Новоселиця, с.Гандеровиця). Пошкоджено вуличні надземні газопроводи на 5 ділянках (с.Софія, с.Яблуново, с.Гандеровиця). Пошкоджено 40 га винограднику СТОВ "Завидівське".

    Збитки встановлюються, на місцях працюють аварійно-ремонтні бригади.
    На Закарпатті знеструмлено 4 населені пункти
    Без струму залишилися населені пункти восьми районів Закарпаття
    Без струму залишилися мешканці 5 населених пунктів Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору