ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород атакували міни!

    04 мая 2024 суббота
    42 переглядів

    У своєрідному „мінному” оточенні опинився Ужгород. Впродовж попередньої доби тут було знайдено чотири вибухонебезпечні снаряди – один поблизу приміського села Сторожниця і три у виноградниках неподалік мікрорайону Горяни.
    Всі чотири знахідки належать до часів Другої Світової війни, тож для їх знешкодження залучалася піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС України в Закарпатській області. Мінометну міна калібру 82 мм в Сторожниці знайшли місцеві рибалки, які вудили рибу в Ужі. Вибухонебезпечний предмет люди помітили на березі річки та повідомили про це рятувальників. Керівник піротехнічної групи, яка займалася вилученням та знешкодженням „знахідки” припускає, що міну вимило водою, повідомили у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

    На користь цього припущення свідчить й той факт, що впродовж останнього тижня в гірських районах Закарпаття постійно дощило, тож в Ужі постійно коливалися рівні. Коли ж стан річки нормалізувався, то вона „явила” те, що зберігала впродовж десятиліть.

    Ще три мінометні міни того самого калібру було знайдено сьогодні вранці під час польових робіт на виноградників. В ГУ МНС України в Закарпатській області зауважують, що подібні знахідки, зазвичай характерні саме для весни та осені, коли люди пораються на городах, тож роботи у піротехніків у ці пори року вистачає.

    Вилучені вибухонебезпечні предмети буде сьогодні знешкоджено на військовому полігоні поблизу села Оріховиця Ужгородського району, а з огляду на те, що згідно прогнозів рятувальників, слід очікувати „пожвавішання” виявлення подібних знахідок не зайвим буде нагадати кілька основних правил, яких потрібно дотримуватися, щоб не зашкодити собі та оточуючим.

    По-перше, ніколи не потрібно чіпати вибухонебезпечних предметів, навіть якщо їхній вигляд, як вам здається, не здатен збентежити навіть дитини. Відомі непоодинокі випадки, коли найменший рух спричиняв детонацію та ураження людей. Приміром у знайдених сьогодні мін осколки здатні розлітатися на відстань до 750 метрів.

    По-друге, повідомте органи місцевої влади, рятувальні підрозділи (зателефонувавши 01), правоохоронців або військових про вашу „знахідку”. Вони вжиють необхідних заходів для вилучення та знешкодження знайдених вами вибухонебезпечних предметів.

    По-третє, до їх прибуття на місце події, подбайте аби ніхто не наближався до „знахідки” та не торкався її.

    І насамкінець, прохання – не будьте байдужими. Якщо вам трапилося знайти вибухонебезпечний предмет обов’язково повідомте про свою „знахідку”, адже невідомо до чиїх рук вона потрапить. Може саме завдяки вам, в нас не станеться такого ж трагічного випадку, який нещодавно трапився наприкінці весни в Кам’яно-Бузькому районі Львівщини, де ігри дітей із боєприпасами призвели до загибелі однієї дитини та важкого травмування ще трьох.

    На Закарпатті знайшли вибухонебезпечний предмет
    Закарпаття: На колишній "лінії Арпада" знайшли боєприпаси часів Другої світової війни
    На обійсті жителя закарпатської Сваляви знайшли ...артилерійський снаряд!
    У лісах Карпат знайшли склад боєприпасів!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору