ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Гуцульська ріпа" відгуляла на гірській Рахівщині

    03 мая 2024 пятница
    19 переглядів

    У неділю, 10 вересня, у селі Лазещина Рахівського району Закарпаття відбулося сільське свято «Гуцульська ріпа», організоване за підтримки Закарпатського обласного центру сприяння розвитку сільського зеленого туризму та управління євроінтеграції, туризму і курортів Закарпатської облдержадміністрації. Гості свята ознайомилисяз побутом місцевих жителів, відвідали етнографічний музей с.Лазещина, споглядали за приготуванням традиційних страв з ріпи (картоплі) печеної, вареної, пареної, тертої, товченої з наступною їх дегустацією. Окрім того, до дегустації були запропоновані цілющий "Довбушевий чай", оригінальні саморобні напої типу «яфинівка», «шпотавка», вина з кизилу.

    Гостям свята було запропоновано стати учнями майстер-класу з приготування бограча на папороті, різні сільські розваги, конкурси, виставки, а такоє оглядини Говерли, Петроса, Близниць з допомогою телескопа.

    Гостей свята розважали зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Трембіта», ансамбль народних інструментів Івана Мельничука, сімейний ансамбль Пасічуків, самодіяльний родинний дует Тетяни і Сергія Раховських «Рідна пісня», гуцульський народний театр із с. Костилівка Рахівського району, ансамбль народної пісні «На драбині» з с. Топільниця Старо-самбірського району Львівської області та інші.

    На святі працювали сільські «чайні», «рюмочні», «закусочні» і просто забігайлівки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору