ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Фонду держмайна: "В Україні вже нічого продавати!"

    27 апреля 2024 суббота
    19 переглядів

    Голова Фонду держмайна, член Соціалістичної партії Валентина Семенюк вважає можливим зрив виконання бюджету на 2007 рік. Про це вона повідомила в інтерв’ю «Известия в Украине». Коментуючи ситуацію з припиненням приватизації «Луганськтепловоз», Семенюк порівняла її з Криворізьким гірничо-збагачувальним комбінатом окислених руд (КГЗКОР). «Можливий зрив бюджету. Аналогічна ситуація з КГЗКОР, на базі якого за постановою попереднього уряду буде створено спільне підприємство (воно було прийняте в останній день перед відставкою уряду). Цю постанову Фонд держмайна не візував, ми дали зовсім інший проект постанови, де виписували конкурентні умови для відбору інвестора. Крім усього іншого, фактично, коли КГЗКОР знятий, чим я виконуватиму план приватизації? Розумієте, в Україні вже нічого продавати», - відзначила вона.

    «Або ж потрібно переглядати перелік заборонених до приватизації підприємств, а для цього — йти у Верховну Раду, а це, природно, прохід закону, вивід з переліку підприємств — так на все це піде мінімум рік. Тому тут потрібно дивитися, що можна виконати, а що не можна. Я — не член Кабінету міністрів. Як у голови ФДМУ, у мене певний статус, який затверджений положенням «Про Фонд держмайна України» і Конституцією України. Я чудово розумію, що питання про невиконання плану може стати приводом для мого зняття, але для цього потрібно піти у Верховну Раду, зробити підготовку відповідного документа і сказати: «Ось, Семенюк не хоче продавати». А з іншого боку, якщо закінчаться об’єкти, як ми житимемо? Що продавати?», - поставила риторичне питання глава ФДМ.

    Також Семенюк наголосила, що якою б не була ситуація з бюджетом, вона виступає проти приватизації «Укртелекому», але додала, що це питання повинна вирішувати Верховна Рада.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору