ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Олександр Гаврош: "Еротичні взаємини заслуговують, щоб про них було сказано гарно!"

    26 апреля 2024 пятница
    45 переглядів

    Невеличка ошатна книжечка еротичних поезій "Тіло лучниці" відомого (хоча й молодого) ужгородського журналіста, члена Асоціації українських письменників Олександра Гавроша, яку ошатно оформив молодий (але не менш відомий) львівський художник Олександр Войтович, перевершила геть усі сподівання видавців – Літературної агенції "Піраміда".

    Раптом з’ясували, що еротичної поезії доброго рівня в нашій літературі дуже й дуже мало, а тому на неї є великий попит. “Тіло лучниці”, яке стало саме таким завдяки двом непересічним авторам (до того ж народженим того самого дня й року), виявилося комерційно успішною книжкою для видавництва.

    “Насамперед ми хотіли, щоб це була красива книжка, – сказав на її представленні Олександр Гаврош, – бо еротичні взаємини заслуговують, щоб про них було сказано гарно. І говорити про них спробували спокійно, без надриву”.

    Властиво, це не вперше обидва Сашки говорять на цю тему. 2004 року видавництво “Дніпро” видало першу тематичну збірку Гаврошевих поезій “Фалічні знаки” з доброзичливою передмовою лауреата Шевченківської премії, президента АУП Ігоря Римарука. Войтович теж увесь цей час утверджувався як митець, зокрема як такий, який витворює свій міф ідеальної жінки – участю у групових виставках в Австрії, Німеччині, Польщі, Канаді й Угорщині та персональних у різних містах України, а також у Будапешті (Угорщина), Кракові (Польща), Толедо та Кордобі (Іспанія). Тож співзвуччя їхніх голосів вийшло природним, ненав’язливим і щирим.

    “Сьогодні в нашій літературі дуже мало справжньої еротики у віршах, – сказала на представленні у Львові закарпатська письменниця Галина Малик, – гарної, живої, неслинявої. Тому цю збірку я ставлю значно вище за те, що існує. Там багато автобіографічних речей, але написаних не для того, щоб епатувати читача, а настільки щиро та правдиво, що починаєш бути дійсно гордим, що ти – жінка. Про себе скажу: після прочитання цієї книжки запишалася тим, що належу до жіночого роду, про який можна так гарно писати”.

    Варте уваги те, що “Тіло лучниці” увійшло до рейтингу найкращих видань “Чудова сімка”, який складають експерти авторитетного літературного часопису “Книжник-ревю”. Вони, зокрема, так пояснили свій вибір: “...Інтенсивна зосередженість на жанрі “ню”. Хто головний із двох Олександрів – поет Гаврош чи художник Войтович, – сказати важко. Але ця невизначеність не забирає, а додає кожному. Кращої візитівки чи поетові, а чи малярові годі бажати”.

    Ярина Коваль, "Львівська газета"
    Сім із 250 акцій Національного форуму видавців у Львові буде присвячено Закарпаттю
    "Тіло лучниці" Олександра Гавроша потрапило в "чудову сімку" за версією "Книжника-ревю"
    Олександр Войтович: "Жінка як тіло"
    Еротичну збірку закарпатського журналіста представлять на IV Всесвітньому форумі українців

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору