ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Першого в цьому мисливському сезоні вовка вполювали на Закарпатті

    01 мая 2024 среда
    41 переглядів

    В урочищі «Гниличка», що неподалік с.Анталовці Ужгородського району, мисливці Закарпаття вполювали першого в цьому мисливському сезоні вовчиська рекордної ваги - понад 60 кг.

    Зграя вовків у лісових угіддях Анталівського лісництва та прилеглих до них сільгоспугідь, що навколо сіл Пацканьово, Гайдош, Кибляри, з'явилась надто ранувато, як для цієї пори, повідомив провідний мисливознавець ДП "Ужгородський лісгосп" Степан Вайдафі. Зграя завдавала значної шкоди не лише лісовій фауні, а й знищувала тварин сільських громад. А на днях вовки загризли лоша у селянина з села Пацканьова. Тоді лісничий Михайло Свида організував невелику групу мисливців із села Пацканьово у складі лісника Василя Кутканича, мисливців Анатолія Свиди, Віктора Калинича, Юрія Панулинця, яка вистежила можливе місце перебування вовків.

    Унаслідок чітко спланованої облави, ліснику Василю Кутканичу вранці вдалося підранити вовка на сільському пасовищі. Та підранкові вистачило сил махнути через лісові масиви урочища «Гнилячка», де його вполювали мисливці. Ним виявився дебелий вовчисько, віком до семи років, який заважив більше 60 кг! Скоріш за все, це був ватажок зграї.

    До речі, з початку року на Ужгородщині проведено 81 рейд з охорони мисливських угідь.
    У Закарпатті хижаки пішли в атаку на свійських
    Закарпаття: Два вовки стали здобиччю мисливців на Абранському перевалі
    На Закарпатті вовки загризли 100 овець?
    Ватажка вовчої зграї знешкоджено на Закарпатті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору