ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Цьогоріч прикордонники Чопського загону затримали 2054 нелегалів

    06 мая 2024 понедельник
    45 переглядів

    За 9 місяців цього року Чопський прикордонний загін затримав 2054 незаконних мігрантів, з яких майже половину (843) склали громадяни Молдови. Ще 1300 нелегалів, що таки змогли перейти кордон, затримала поліція сусідньої Словацької Республіки, повідомив 23 листопада під час прес-конференції начальник штабу Чопського прикордонного загону підполковник Сергій Гаркуша.

    За його словами, Чопський прикордонний загін має найбільше роботи в Україні, оскільки вимушений охороняти кордони з трьома країнами. В основному нелегали потрапляють до області через Ужоцький, Середньоверецький, Торунський, Яблунівський перевали. До України вони потрапляють переважно з Росії (це стосується нелегалів з Азії), оскільки російсько-український кордон доволі прозорий, а російський бік воліє цією проблемою не перейматися, залишаючи її Україні.

    Крім того, щорічне збільшення потоку мігрантів пояснюється недосконалим законодавством України. Наприклад, за переховування нелегалів взагалі не передбачена кримінальна відповідальність, лише адміністративна. Ліберальність законів дозволяє нелегалам повторювати спроби. Наприклад, Гаркуша каже, що деяких мігрантів загін затримував по 5-6 разів, повідомляє "Мукачево.net".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ДЕ ПОСИЛАННЯ???