ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Закарпатська влада закликає краян скористатися житлово-комунальними субсидіями від держави

    14 июня 2024 пятница
    55 переглядів

    Якщо у 2000 році пільги та субсидії на житлово-комунальні послуги у Закарпатській області отримали майже 97 тисяч сімей, то цьогоріч до відділів соціального захисту населення звернулося всього близько 20 тисяч сімей.

    Однак, як повідомив у вівторок під час прес-конференції начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Мацола, у зв’язку з останніми підвищеннями тарифів, нині отримувати пільги мають право набагато більше сімей. За його прогнозами близько 60 тисяч.

    Нагадаємо, що компенсації надаються родинам, які платять за комунальні послуги більше 20% свого сукупного прибутку, а в окремих випадках – 15%. Тому обласна влада закликає громадян скористатися державною допомогою.

    Ймовірно, чимало закарпатців не звертаються по субсидії через забюрократизовану схему їх отримання — доки виходиш усі необхідні довідки, вже й зима закінчиться. Та як повідомив віце-прем’єр Дмитро Табачник під час селекторної наради того ж дня, Кабмін прийняв рішення спростити процедуру.

    Тепер для отримання пільг не потрібно подавати довідку про борги. Достатньо документа про зарплату та квитанцію на оплату послуг. До того ж, аби уникнути черг, уряд дозволив оформляти субсидії впродовж двох місяців.

    Іншими словами з квитанцією, яку ви отримаєте у січні, можна приходити по субсидію до березня, повідомляє "Zakarpattya.net.ua" з посиланням на "Старий Замок "Паланок".
    Закарпаття: У гірському краї — найнижчі розміри житлово-комунальних субсидій в Україні
    ЖЕКи реформуватимуть щонайменше 5 років?
    Ужгород: Як вижити, коли встановлені Ратушняком тарифи "душать"?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору