ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЗАЯВА Комітету виборців України з приводу політичної кризи, що склалася в Україні

    26 апреля 2024 пятница
    21 переглядів

    Рік, що минув початку дії нових положень Конституції та місяці, що пройшли після парламентських і місцевих виборів, засвідчили повний параліч всіх гілок влади та системну політичну кризу в Україні.

    Невиправдано довгі і болісні коаліційні переговори; формування більшості у Верховній Раді на безідеологічній, кон’юнктурній основі; голосування всіх без виключення фракцій всупереч передвиборчим обіцянкам та положенням підписаного Універсалу національної єдності; постійна боротьба за повноваження між гілками влади; невмотивовані призначення та відставки посадових осіб; спекуляції навколо проведення референдумів з різних питань; прийняття бюджету, який став заручником соціального популізму одних і корпоративних інтересів інших – це зовсім не те, за що голосували українські виборці на президентських виборах у 2004 році та на парламентських у 2006-му.



    Подібні кризові явища не оминули і органи місцевої влади, що найбільш чітко показує приклад протистояння у Київській міській раді.



    Більшість проблем, які виникли, міг би розв‘язати Конституційний Суд, але від часу його формування не вдалося отримати жодної його публічної реакції щодо подань які туди надійшли. В той же час вперто поширюється інформація про спроби тиску на суддів КС, або їх підкупу.



    Комітет виборців України вбачає один вихід з ситуації, що склалася. Проведення в 2007 році:



    - позачергових виборів Президента України;

    - позачергових виборів народних депутатів України;

    - позачергових виборів міського голови міста Києва і Київської міської Ради, а також позачергових місцевих виборів у тих регіонах, де склалася кризова ситуація.




    Щоб убезпечити Україну від подальшої дестабілізації ситуації, КВУ пропонує всі ці виборчі кампанії розвести в часі, з урахуванням достатніх строків для підготовки кожної з них, використавши для цього рекомендації Центральної виборчої комісії. КВУ вважає за доцільне внести відповідні зміни до виборчого законодавства, врахувати вартість цих виборів у новому бюджеті, провести широку кампанію по уточненню списків виборців. Також необхідно прийняти нове законодавство про проведення загальнонаціональних і місцевих референдумів.



    КВУ свідомий того, що подібний варіант розвитку може бути нелегким і болісним, але лише таким чином можна буде повернути довіру виборців до тих, за кого вони голосували.



    Прес-служба Комітету виборців України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору