ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тарифи на тепло в Ужгороді економічно не обґрунтовані

    05 мая 2024 воскресенье
    58 переглядів

    Таку заяву на брифінгу у вівторок зробив голова Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Дмитро Іванов.

    Ця структура провела вивчення ситуації у житлово-комунальній сфері і з’ясувала, що, наприклад, тарифи на теплопостачання розраховувались за базою не нині існуючих КП «Ужтепло» та КП «Енергетичні системи Ужгорода», а колишнього «Ужгородтеплокомуненерго». Там була, відповідно, інша кількість працівників (до того ж фіксована, а щодо працюючих в «Ужтепло» АМКУ отримує щоразу різні дані), інші витрати на виробництво та подачу тепла.

    Крім того, за даними профільного інституту, втрати теплової енергії, виробленої «Ужгородтеплокомуненерго» складали 28,8%, і цей показник затвердила комісія з енергозбереження терміном на рік (до травня 2007), а міськвиконком затвердив їх аж на п’ять років. («Веселенька» цифра – майже третина тепла іде «в нікуди», за це треба платити і міська влада, по суті, встановлює, що найближчі 5 років ситуація не зміниться – Авт.)

    Відтак навіть за розрахунками «Ужгородтеплокомуненерго» за даними 2005 року, враховуючи фактично виготовлений обсяг тепла, реалізований, витрачений на власні потреби КП і втрати, невідомо куди поділися 28 тисяч гігакалорій (ГКал). А за нинішніми тарифами в 220 грн. за ГКал, набігає кругленька сума, яку мешканці Ужгорода теж мали б відірвати від сімейного бюджету. В нових тарифах, затверджених мерією, не враховано і те, що площа, яка забезпечується централізованим теплопостачанням, за останній час скоротилася на 200 тисяч кв. м, оскільки люди встановили собі індивідуальне опалення. Голова обласного відділення АМКУ вважає, що тарифи на тепло в Ужгороді абсолютно економічно не обґрунтовані та надумані і сьогодні ніхто, в тому числі і в мерії, не знає, якими вони повинні бути.

    Антимонопольників, як і багатьох інших, дивує, чому у Києві, де встановлено тариф 160 грн. за ГКал вже кілька місяців триває протистояння і не стихає обурення городян, а в Ужгороді – тиша та спокій.

    Схожі ситуації і щодо тарифів на інші житлово-комунальні послуги.

    ЗІА "Простір"
    Закарпаття: Мер Ужгорода Ратушняк має намір віддати міську систему теплопостачання у концесію чехам!
    Закарпаття: Ужгородського мера-бізнесмена Ратушняка зобов’язали переглянути тарифи на вивезення побутових відходів
    Ужгород: Обласному центру Закарпаття можуть ВІДКЛЮЧИТИ ГАЗ — через недолугість міської влади на чолі з мером Ратушняком!
    Влада кинула ужгородців на вимерзання!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Людоньки!Давайте щось робити,бо це просто насміхання над нами-простими людьми.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    pracjuju v cexiji.Tut pidnimutj ciny na dekiljka procentiv i uze vsi burljatj.A u nas 300% i vsi movcatj.Ne damo znuscatysja nad soboju.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дуже легко рішати. Через теріторію Закарпаття проходять нефтяні и газові (енерготранспортні) труби. Чого б словаки, мадяри, чехи, аустрійці и другі сусіди матиме тепло коли закарпатці мерзнуть? Київ и так нічого неплатить закарпатцям за транзіт нафти и газу. Росія за енерготранспорт нафти и газу платить Київу тільки через теріторію Закарпаття за один рік $200 000 000.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Поговорили, а де результат?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Напечатайте в газете "Репортер"
    основные цифры только по областным центрам
    из сайта
    http://maidan.org.ua/wiki/index.php/Місцеві_Тарифи
    А также (если можете) добавьте в таблицу среднюю заработную плату.

    С заглавием "Почему митингует Винница и молчит Ужгород?"