ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Ми разом з українцями — державотворчий народ" — настоятель Ужгородського православного собору ім.Кирила і Мефодія русин о.Димитрій СИДОР

    26 апреля 2024 пятница
    199 переглядів

    «Ми живемо на своїй, русинській землі, яка увійшла до складу України нашим же голосуванням", — сказав один із лідерів русинського руху на Закарпатті отець Дмитро Сидор, коментуючи існування сепаратистських настроїв серед населення гірського краю.

    — Ми русини голосували за приєднання до України і тепер нам дивно слухати, що хтось із українців каже, що ми сепаратисти, і що ми їх називаємо окупантами. Не ті слова нам приписують, — зауважив о.Димитрій Сидор. — Повісили на нас ярлик, що ми є сепаратистами тої держави, яку ми самі ж і будували. Це апріорі не вірно. Ми разом з українцями державотворчий народ. Ми всі свої русинські сили спрямовуємо на те, щоб зберегти єдність України і саме в рамках України ми, русини, хочемо бачити нашу нову материнську державу, де ми повністю можемо розкритися як народ і разом з українцями збудувати єдину політичну українську націю.

    ЗІА "Простір"
    Отец Димитрий Сидор: Русины 15 лет смотрели на Киев и Галичину как на оккупантов
    Русини Закарпаття хочуть, щоб їх визнали як націю
    Русинство: настав час "Ч"?
    Димитрій Сидор: "Якщо Ющенко хоче увійти в історію як демократ без визнання русинів – це неможливо!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Майстер спорту по зміні політичної орієнтації! БРАВО! Такого давно не було! От професійна політична к...ва! Яскравий доказ політшизофренії. АКАДЕМІЧНИЙ випадок!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Брєд сивої кобили!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русины на деле доказали, что 'сепаратизм' ничто иное, как выдумка СБУ или сочувствующих организаций. Люди не идиоты и видят, что за 15 лет не было ни одной агрессивной акции со стороны русин. НИ ОДНОЙ. Сколько бы вы ни пытались сделать из нас сепаратистов, против фактов ничего не сделаешь. Это русин били битами за желание оставаться самими собой. За что избили писателя, за что избили Юру Филипа, единственным 'оружием' в руках которого за всю жизнь была только виолончель? Откуда столько грязи появляется на форумах, как только заходит речь о нас? В личной беседе ни один украинец никогда не имел ничего против меня, как русина, и среди моих лучших друзей масса украинцев, откуда же берётся вся эта грязь на форумах? Вы не хотели нас признавать - мы признали себя сами. Вы не захотите дать нам автономию - мы возьмём её сами. Вы начнёте пугать нас Косово и возьмётесь за оружие, чтобы убить нас? Ваш выбор стать убийцами и держать ответ перед Господом. Мы же просто хотим выжить и сохранить свою самобытность. Сепаратисты действуют по-другому. Если бы мы были сепаратистами, то взяли бы на одном из каръеров взрывчатку, загрузили бы её на грузовик и взорвали бы что-то в Камянице, чтобы ни одного ...там не осталось. Группы из двух человек, которые бы сразу легли на дно, было бы достаточно и никто бы их никогда не нашёл. Через месяца два что-то ещё - но мы так не сделали и никогда не сделаем. Это можете сделать вы, чтобы потом нас и обвинить, развязывая себе руки для чисток. Мы никогда не были сепаратистами и никогда ими не будем. Лично я рассматриваю недавние избиения русин как пробный камень, чтобы посмотреть на реакцию общественности и действовать соответствующе дальше. Наша реакция была довольно невнятной, поэтому жду дальнейших провокаций. У каждого товара есть своя цена и можно купить любой, если кто готов заплатить. Цена товара 'провокация' может оказаться высокой для самих провокаторов. Давайте проведём демократическую перепись и потом поговорим. Вам рисковать нечем, нас же всего десять тысяч - чем десять тысяч вам могут навредить? Десять тысяч русин и 40 миллионов украинцев, тем более, что многие на форумах говорят о десятках 'политических' русин. Или вы боитесь, что нас больше? Те 72 НАРОДНЫХ депутата, которые приняли решение о признании, переступили через свои страхи и проголосовали по совести (пусть я допускаю другие причины, которые помогли им принять решение по сердцу). В партии этого форума тоже много русин, которые видят отношение к нашему народу со стороны политических украинцев, и скоро они тоже переступят через свои страхи. Бояться нечего, мы уже родились и с этим придётся жить в любом случае. Всё, что мы скажем, для политических украинцев будет бредом сивой кобылы или политшизофренией, но многих ли это ещё волнует?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дуже рекомендую почитати. Це російська точка зору на русинство. http://www.otechestvo.org.ua/statyi/statyi.htm
    Шкода, що не можу віднайти зсилку американську. Але там іще крутіше: чітко вказують шлях на розкол України через питання русинства. Знайду, скину. До речі, там вказують один з можливих тисків на Україну з боку ЄС. Наскільки відомо, такі рекомендації вже були. Живіть собі люди на свій розум. Бо ніщо так не губить самобутність, як сліпе наслідування лжепророків і псевдолідерів.Ви прекрасний і гордий народ. Ви діти гір- чисті і непорочні у своїх помислах. Залишайтеся такими й далі. Ніхто і ніщо не може знищити те, що є в душі і в серці людини. До того часу, поки людина сама добровільно, чи під чиїмось примусом або чиєюсь оманою не виставляє усе те на загал і не починає ним торгувати: свідомо чи несвідомо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Отець Сидір (дослівно): "Одноразово ми, русини, виконуємо і свою, Богом дану місію, а саме: знову й знову нагадати трьом братнім слов'янським народам (русскім, українцям, білорусам), що саме вони є сепаратистами, які розділили єдину духовно-історичну Київську Русь на окремі частини і що час їм одуматися і зробити все можливе, аби народжену і створену ними тисячолітню високодуховну православно-слов'янську цивілізацію зберегти для людства на противагу західній (секулярній, а скоро і окультно-безбожній) цивілізації."
    Це з сайту московського патріархату в Україні.
    http://pravoslavye.org.ua/index.php?action=fullinfo&r_type=pravoslavye&id=148

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжнику. Так де твоя русинська бисіда? Што ото ти всьо по мацкальськи та по мацкальськи, неужто нєумєєшь па русінскі разговарівать? Чи ти є куратором від ФСБ сього попа? Так і напиши, а то нияк не ясно, што ото ти так очень і очень (с).
    Щодо Сидора. Це трава. Однозначто. Горілка такого ефекту не дасть.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Глеб, я чего ему бояться? Демократических бит на улице вечерком?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прокуратури. То што ся паскудь написала - підпадає під кримінальний кодекс. Се ясно каждому. Удсіть и скорость з яков матеріал забрали.
    Камуфляжнику. Гат мі вон, емберкийм? Мікор фогс мар ірні іде русін нєлвен? Чок оросул тудс думчізні? Мід солс? Чок нем водь клоссікуш муско, окі чок едь "язікот" туддьо?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним, прокуратуры ему бояться нечего. Если бы можна бы было его в чём-то обвинить, то никто бы не ждал Вашего личного мнения, а давно пустил дело в ход. Я же думчизни:) могу на нескольких языках, не только на русском, но для обсчения на этом и некоторых других форумах выбрал русский. Свободный выбор свободного человека. Говорил здесь и по нашему, но легче печатать на русском. Вообще лучше было бы Вам изучить вопрос и не концентрироваться на том, о чём раньше здесь уже говорилось, а то излишняя настойчивость и нелепые намёки на спецслужбы России наводят на некоторые мысли о Вас самом. Может для Вас ещё попрыгать? Когда-то так на улицах приставали, когда скучно было:' Друг, есть пару копеек?'. 'Нету'. 'Нету? А ну попрыгай, может зазвенит'. А потом в морду за обман:) Хорошие времена были, весёлые.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гат шойнош еббе аз орсагбо удєзшийг тул вон політізалво. Ест аз ордогот нем веснек фідєлембе о готовшагок, мерт бармієт дісновшагот чінал, політікавол вийдекезік.
    Еббе белеиртве "храм", оміт мого ройзолт, ейш епітете готовшаг енгедий нийкул. Іллетве радіо берендезийш мувкотетийше енгедий нийкул. Сомору, де ез вон.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Комуфляжнику . Не обращайте на Анонима внимания безтолку на то он и ананим (от слова ананизм только политический). Мы же смотрим на них как на больных не полноценных чего в жизни не получил то хочет на форуме. Тобиш это комплекс неполноценности.
    А весь этот балаган вокруг "русинства" происходит только из-за не до конца прозрачной идеологии которую Вы ведете .Вы стараетесь с одной стороны отделить сябя от государстава -Украина а с другой стороны де-юро проживаете на ее территориии и не претендуете не начто .Тогда скажите МЫ неотделимая часть общества Украины и не видим себя в не его, его культуры народа . А сейчас кому не лень каждый тявкнут норовит.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гламурному АРТу. Свою шизофренію всі ці політрусини вже давно довели. Ви рускіє на всіх дивитеся звисока як "на больных не полноценных". Це ВАША ментальність. Гутта з вами! Айбо нигда пак не чудуйтеся, же вас усяде не люблять.
    І ничорта ти АРТЕ не розумієш. Ти впрягся у несвоє. Тому заявити політрусини "МЫ неотделимая часть общества Украины и не видим себя в не его, его культуры народа" НЕ МОЖУТЬ, бо у сьому ниє ничого, на чому можна піаритись, та "відробляти" спонсорські гроші (це позитивне поняття), котрі замість розвитку русинської (заміть чужинцю, НЕ беру се слово у лапки, як ти) культури в містах і селех кладуться у жеб ("карман"). На залишки видаються політрусинські газети примітивного ксенофобського, а містами і відверто нациського змісту. Такшто не треба ля-ля...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    15.03.07 (13:42)
    Kinyitota o budos fosiszta pofajat es egy zsag ba fuj a galicioi fasistakol

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но! Антифашисту мадярські кореша написали текст, аби блиснув ерудіційов! Браво! Правда з помилками, айбо то багов!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Fo hogy megertete es kimutata, hogy Magyarok koszt sok a kelety borbarsag. Hojra Azs...Almos-Anonim!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нем водьок модьор!!! Де міндедь! Водь те ост гондолод, годь укран нем туд бесилні модьорул? Нем водьок муско, окі чок рускій язікот туддьо, еш інкаб 10 000 000 модьорт фог тонітоні рускійт, мінт о мого модьорт!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Az a fo hogy o kelety borbarsag mogabo koncentralodot olyan menyisegbe hogy Europaba moganok nics mit keresni.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму:
    Так, дійсно, сумно стає, читаючи Ваші рядки, особливо тому, що вони написані безграмотною угорською мовою. Якщо вже хочете показати всім, що знаєте по-угорськи, то важливо, як мінімум, не спотворювати мову, а писати латиницею, і бажано - грамотно. Ваші граматичні помилки - не випадкові. Уміння грамотно виражати свої думки важливо для кожної мови. Вже не говорячи, що внутрішня культура вимагає на українсько-російському форумі переводити репліки з інших мов на загальнодержавну мову.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прошу обратить внимание: причина, когда реплику вынуждены писать только на русском или только на украинском языке, кроется в том, что на данном компьютере есть только буквы русского или украинского алфавита, что еще не является доказательством только русской национальности, или только украинской национальности. Чем писать неграмотно, бывает, что выбирают тот язык, на котором на данном компьютере есть возможность отвечать на реплики. Только и всего.
    В любой стране мира принято общение на общегосударственном языке, и отклонение от этих правил считается дурным тоном.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Ужгороді, в Ужгороді,
    Де Магочі свині,
    Записали всіх гуцулів
    У "ПІДЕ-РУСИНИ".

    І лемків всіх записали,
    Нич сі не звідали,
    Лем казали, што кацапи
    Файні гроші дали.

    Бойків вшитких в зацофанці
    Тож опреділили,
    Ше й кацапскою заствов
    Всіх нагородили.

    Банувала, банувала
    Коза сидорова,
    Материла уніятів
    З Чопа до Рахова.

    Материла, ше й гойкала,
    Кожду хижу кляла,
    В ФСБ-патріярхаті
    Цапів позбирала.

    "Ото моя маржинонька -
    Барани та цапи!"
    Записались в "ПІДЕ-РУСИ"
    Лем самі кацапи!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    СПIВАНКА ЗА МОВУ
    У Давнuм Римі не лем свинї
    А й кури зналися в латынї.
    А нынї в біднuв Украйинї
    Ани курчата, ани свинї
    Ни розумівуть ани слова
    Из того, што ся кличе "мова".
    Тому туй из совецькых пор
    Хоснуєся лем – розговор:
    Ани старі, ани фаттьовы
    Ни розумівуть што вто – "мова".
    Хоть популарным є в народї Украйинськоє слово: злодій.
    Та перейдуть на розговор,
    И кажуть всї, ош Кучма – вор,
    Й такі Кравчук и Лазаренко…
    А чесным є єден Шевченко,
    Лем не поет, ай – футболїст.
    Айбо й тот "мовы" ни хоснує,
    Ай лем по руськы бисїдує.
    И в слові має руськый зміст:
    Забыли не лем кури й свинї,
    Ош вни живуть на Украйинї.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ПРОШЕНIЄ

    Господи виликый! силы дай
    Русинам в часы чашкых надiй
    Так, ги я, любити родный край:
    Мiй - русинськый, путкарпацькый - мiй!

    Дай йим вiры - прийде час такый,
    Кой увидять сирцьом нилукавым:
    Стою я, виликый и мертвый,
    И свiй край малинькый убыймаву!..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Милый русине, утямся!
    Мийригашный, де ты йдеш?!
    Тко ни найде спокiй в собi,
    Тот ни найде го нигде!

    Що тебе змийриговало?!
    Тот дурный нацiоналiст!?..
    Тко бойиться мраку ночи,
    Тот ни ввидить нигда звiзд!

    Галицькi нацiоналiсты
    Довели до безны нас -
    Нiвщо вдiтися, ни iсти...
    Но, та най йим буде фрас!

    Говорять єнно, а чинять
    Ймак ни вто, псячi сыны.
    Плюнь на них, пайташу милый, -
    Пак, бо тко мы?! -Русины!

    Заповiв нам Бог русинськый
    Полiвляти дуракам...
    Айбо своє - сокотити!
    Й - лiпша доля буде нам.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На высокiв полонiнi
    Вовк гiно твердоє iсть.
    Щи май твердый, щи май мерскый
    Галицькый нацiоналiст.

    Кажуть люде, ош у змиї
    З меж звiрьiв майбiлша злiсть.
    Та щи бiлше злости має
    Галицькый нацiоналiст.

    Кажуть люде: вовк голонный
    Мирноє звiря ни йзiсть.
    Та русинiв поїдає
    Галицькый нацiоналiст.

    Нiмиць быв колись фашистом,
    Мадяр тоже быв фашист.
    Май страшный фашист у свiтi
    Галицькый нацiоналiст.

    Ни в науцi, ни в искуствi
    Ни хватає с неба звiзд.
    Агресивностив ся славить
    Галицькый нацiоналiст.

    Рас Бог дав так - най так буде,
    Туй нитко нич ни вповiсть.
    Дасть Бог - здохне в свойiв злости
    Галицькый нацiоналiст.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русинко! Ти дуже розумна. Однак я не розумію як можна говорити про граматичні помилки, коли мова, де абетка на латині передається на кирилиці. Ти бодай знаєш що таке граматика? Антифашист - як і личить політичному політрусину забув, що угорці - родом з азії, і, до їх честі, ніколи про це не забувають.
    Для тих хто ніки має "антифашист" однак за текстами повідомлень є класичними нацистами. Зверніть увагу на пости політрусинів. Знайдіть бодай один, деб не було обливання гівном опонента.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хочу поблагодарить всех русин, которые агрессивно и проукраински отвечали на комментарии патриотов своего народа, которые участвовали в акциях против своего народа, которые убедили власти в принятии чужой национальности. В одном из обяснений принятия решения о признания Вам отводится ключевая роль, а именно создание иллюзии массовости перехода русин в украинство. Мол, чего не признать если большинство уже забыли о своих корнях, а те, что остались погоды уже не сделают. Нет ситуаций плохих или хороших, есть просто ситуации, которые надо анализировать и правильно использовать. Возможно, именно вы герои:))) Яй, как красиво звучит - тысяча Анонимов-перебежчиков спасли свой народ от забвения. Вот пример самопожертвования:)))) Шучу, шучу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму:
    Якщо нема латиниці, то зрозуміло, чому угорський текст передають на кирилицуі. Але і тоді треба правильно писати закінчення слів, відмінювати, і т.д.
    Що ви підрозуміваєте під виразом "політрусин", розкажіть, будь ласка, детальніше. Я питає у Вас це тому, що мені особисто не подобається цей вираз, бо він є справжнім навішуванням ярликів. Якщо русин бажає, щоби його признали на законодавчому рівні на своїй землі,як представника русинської нації, у всьому світі, і у Києві, і хоче досягти цього мудро, мирно, арґументовано, то це - політрусин?
    Тоді перечитайте репліку, наприклад, "Камуфляжника" (найближчу, яка знаходиться до моєї репліки на цій сторінці). У ній нема жодного слова обливання гнівом опонента. Так кого Ви вважаєте "політрусином"? Того, хто обливає гнівом опонента? Але таких повно серед людей любої національності.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Описки трапляються у любої людини, якщо вона дуже поспішає, або по якійсь іншій причині. І я теж вибачаюся: у попередній репліці я мала на увазі "..текст передають на кирилиці". Але, все ж таки, на цьому сайті спілкуються між собою так, щоби люди розуміли один одного. Ці репліки перечитують і люди, для яких рідною мовою є, наприклад, угорська, румунська. І грубі помилки у рідній мові дуже неприємно впливають на підсвідомість любого читача. Для чого маніпулювати і навмисно організовувати суперечку людей на рівному місці? Я розумію це, як спосіб відвернути увагу від основної проблеми і нацькувати, наприклад, одну національність на іншу. Повірте, що зі сторони такий грубий маніпулятивний прийом видно дуже і дуже добре.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Добре є що русини не опускаються до рівня анонімної публіки і не відповідають на явні провокації.Видно рівень культури і виховання.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Русины! Заповiв нам Бог русинськый полiвляти дуракам!"
    Тото має быти наше кредо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так, саме прийом! Так врешті де попередня стаття нациського характеру цього попа. Вона провисіла на сайті кілька годин, і зникла.
    "Політрусин" - це особи які замість розвитку русинської культури та створення умов для спонукання до самоідентифікації людей як русинів займаються голослівним політичним шаманством, розпалюючи в багатонаціональному Закарпатті міжнаціональну ворожнечу.
    P.S. Покажіть конкретні приклади помилок (угорська). КОНКРЕТНІ.
    Посторонньому. Ти не Русинку а Руснака та Янка почитай... Рівень культури так і пре "яничари, більшовики, сталіністи, азіати, галицькі націоналісти, полiвляти дуракам" і тому подібні образчики високої культури.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Отець Сидор - файний піп, але най мені скаже, де він прочитав, що русини на Закарпатті були ще 1000 років тому? Бо перевертати язиком у роті лиш завто, што вун свербит, каждий годен. А ти адміне, штось забрав мій коментар, що, бойишсься правди, русине???????????????????

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та я читаю,читаю.І роблю висновки.І в моїх(субєктивних) очах русини поки що ведуть.Ні одного вагомого аргументу проти від "українофілів" крім "сам дурак"і "цьго не може бути,бо цьго не могло бути ніколи" не бачив.Ну та ще погрози.А це нікуди не веде,крім до конфронтації.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сидор:'....ООН еще полгода назад рекомендовала Украине признать русинов, ООН указала, что Украина дискриминирует малые народы. Однако власти Украины это обращение ООН игнорировали.
    Что нам даст признание русинов? Это снимет напряжение, ведь русины на своей земле смотрят на украинцев как на оккупантов.

    — Что вы имеете в виду под «оккупантами»

    — Представляете, если бы Москву оккупировали поляки, и говорили бы: «русских на этой территории нет». Внутри бы всегда жило отношение к ним как к оккупантам.
    Почему посторонние люди из Киева и Львова вдалбливают нам в голову, что мы – не русины?....'. И где здесь нацизм, где разжигание межнациональной вражды? Инициатива непризнания исходила от центральной власти, Киев до сих пор не признал русин - это правда. Также правда то, что в Киеве правят украинцы и именно украинцы не признают нас - кто в этом случае провоцирует межнациональную вражду? Я не собираюсь настраивать Вас на отрицание соотечественников и власти, призываю только задуматься и делать правильные выводы. В продолжие к сказанному добавлю, что в атмосфере неприятия вполне может случиться, что кто-то видит во всех украинцах противников, желающих ассимилировать и таким образом уничтожить (обратите внимание на слово - именно уничтожить) наш народ. Если человек тонет в болоте, то инстинктивно схватит любую спасительную палку, протянутую извне. К чему искать какую-то вражду и какие-то проблемы? Если вы сильные, то вы и протяните спасительную жердь, вам же и благодарны будут люди. Иначе будут благодарны другим или самим себе. Те, кто хочет сохранить что-то не могут считаться разжигателями вражды, таковыми являются те, кто отрицает и хочет уничтожить. Никто из нас не собирается уничтожать украинцев, живите нам долго и счастливо и дай вам Бог здоровья. И нам тоже.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Это снимет напряжение, ведь русины на своей земле смотрят на украинцев как на оккупантов."

    Соціологічне! Репрезентативне! дослідження на тему самоідентифікації русинів в Закарпатті (НЕ США)- до студії. Please.

    P.S. Ну хоч один коментар НЕ російською. Просто для цікавості. А як поводяться в Росії з НЕ росіянами - так тут вже краще помовчіть. Доки існує російський сегмент мережі internet без Путінського контролю ми про це обізнані. Для порівняння. Покажіть кількість вбивств на міжнаціональній основі в Закарпатті та такий же показник в Москві, м-м-м, скажімо з 1 січня 2007 року.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та шо ти серешся з тов "українською" де треба і не треба.Хоче чоловік писати руськов - на здоров"я!В Ужгороді крім "самостійних"отморозків всі принимають нормально як руську,так українську,так нашу (русинську чи суржик,чи діалект - кому як ся любить),так мадярську.Ви млять дооправди вже розкололи державу зі своїм фанатизмом - то вам аби всі на "державній" говорили,то вам УПА героями давай,то вам всюди памятники С.Бандері класти треба, - тепер з русинів сепаратистів робите.Коли вам доста буде?А результат?Сидеме в ж..і,робиме по заграницях,ще і там скоро кислород перекриють.А балоги,рати,порошенки,ахметови жеб набивають.
    Надоїло - вам у всьому виноваті мацкалі,тепер іще русини.Самі на себе подивіться - демагоги печерні.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Руська нипричому. Най говорить и китайською. Тим більше, що років через 50 і так прийдеться. Просто так і треба заявити: "Знаю тільки російську". А то знаю багато мов, однак тільки російською спілкуюся. І я знаю німецьку, хінді, іврит, латинь, канадську и кубинську :))), мову мая... правда не спілкуюся.
    Чому це принципово? В заочній дискусії на міжнаціональні теми потрібно ЧІТКО розуміти, якими мовами володіє опонент, щоб розуміти до якої інформації він має доступ, до якої ні. Наприклад. Якщо я з кимись обговорюю політичну кризу в Угорщині минулого року, то маю знати, чи опонент володіє угорською, щоб розуміти чи ЧИТАЄ опонент УГОРСЬКІ джерела інформації. Тобто, росіянин, який не розмовляє русинською, РУСИНСЬКИХ газет не читає. І цим все сказано.
    P.S. "демагоги печерні" також образчик високої культури.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камуфляжник пише як на українській,так по русиньски.З інтересом читаю його пости.Так що ви не правий.P.S.:ніколи не чув за кубинську мову,так само за бразильську - завжди думав що на Кубі говорять іспанською,а в Бразилії португальською.Між іншим поліглоти ви наш.((((((

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Там смайлик стоїть. Чи русини вже фіглі непонімауть?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В результате решений Парижской мирной конференции " русины на юг от Карпат" получили право народа на самоопределение, т.е. в условиях полной свободы определять свой внутренний и внешний политический статус и осуществлять по своему усмотрению политическое, экономическое, социальное и культурное развитие.
    Вместе с тем, международное сообщество признало за русинами Титул на свою этническую территорию. Территорию, осознаваемой нами как свою этническую прародину с ее отдельными элементами (земля, реки, горы, города и села). Это территория где проходит этногенез русинского этноса, территория свободного распоряжения народом своими природными богатствами, сохранения традиций, обычаев, исторического наследия, религии, языка и национальной культуры.
    Казалось бы, демократическое государство, каким себя позиционирует Украина, обязано уважать прямое волеизъявление народа ( как основополагающий принцип демократии), продемонстрированное более чем очевидным образом-78% населения края высказались за автономный статус. Однако, вот уже 15 лет государство игнорирует волю народа, фактически прибегая к насильственному навязывании русинам своего господства .
    Движение русинов вызванно жизнью (это и есть сама жизнь) как естественный коллективный ответ на угрозу своему существованию и нормальному воспроизводству. Реакция на давление извне, побуждает народ искать защиту от насильственной ассимиляции в форме особого политического статуса.
    Безусловно, волю народа можно продолжать игнорировать, но в таком случае существует значительный риск, что события (при стечении определенных обстоятельств) могут приобрести свою логику развития...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Анонім, все ж таки Ви маєте манєри націоналістів и більшовиків давати людей під єден ярлик на способ "враги народа". К Сидоровій статі не мавим дотипирь ниякий коментарь. Коментарь ай то вопроси, мавим к мнс.Волошину и на виступ історика "ехперта" на Подкарпатський край пана Кобаля. Ни задарь вождь Сталін, коли му горіло в року 1941, вернув царські еполети Красной арміі, убо россійский націоналізм перемішав з більшовизмом и так войов проти Гітлерові. На Вас вижу, што Сталін дуже глубокі борозди лишив на свідомих, же ся держать ай анти-русинськоі сталінськоі політикии цпавуть людей пуд єден ярлик..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Може ми дакто повісти, што ся стало з "ВІЧЕ" в Ужгороді, котроє ся так сільно пропаговало в пресі? Дакуву за інформацію.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бандеровские понты по ужгородски!
    Блицкриг против русинов не удался. Обещанное на воскресенье волелюдное НАРОДНОЕ ВЕЧЕ в Ужгороде превратилось в «вече одного подъезда» в количестве 75-90 человек. Ой лучше бы они его не делали! Шумихи по всем газетам, наделали. Да они из закарпатцев не смогли 100 человек насобирать! да они своих сыкливых галичан проживающих в Закарпатье не собрали! Что душонка слаба!

    http://www.pudkarpatskarus.eu/

    Присоединённые эскизы

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нызнаву котрому Анонiму дякуву, ци тот - ци не тот, котрый говорыть по кубiнскы и не iспанськы, айбо дуже файно Вам дякуву.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Янку. Читай історію про 1941 рік и пагони та генеральські звання. Цим ти показав свій рівень знавця історії. Говорити туй нипрошто. Лінь глєдати твої коментарі, аби показати ти, ко насправді туй вішать ярлики. Ниже якийсь придурок написав "Бандерівські понти по ужгородськи", хоч нараз витко, же то із тих освободітєлів, котрі не помнять де їм батьки похоронені, айбо чічки 22 квітня на місто памятника самому чєловєчному из людий принесе.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читаешь и удивляешься как люди могут не видя друг друга, не в глаза, обливать грязью ,обвинять . Ведь по сути есть возможность элементарно дать комментарий статье, обменяться мыслями , подискуссировать это должно быть интересно. А прочитаешь ... противно .Все вы сказанное сводится к дележу - территорий ты коммунист, ты нацист, чепуха . Вас и так давно уже поделили и отвели каждому свою роль а Вы все в своих проблемах ищете виноватых Россия уже оставила в покое Украину нет мы хорошие это моцкали виноватыда уже 15 лет живете в незалежной и что сделано жить стало лучше ??? наверно все таки веселей!Я сам с Ужгорода это мой город моя Родина но вынужден жить в России из за таких как Аноним и пр.Я думаю о будущем своих детей . Переехал в 98 г.г. с 10 руб. сейчас имею дом двое детей хорошая работа я не хвастаюсь я говорю о возможности простого человека-работяги где эти возможности в Закарпатье есть нет и судя по этому форуму ближайшие 15-20 лет не предвидятся драться будуту до первой крови жаль

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я тебе туда гнав, я тобі слово сказав? Живеш там то і радуйся, особисто я за тебе дуже радий. А розказувати казки, що вас росіян звідси виганяють по етнічній ознаці будеш в якомусь Бобруйську чи Мухосранську там такі казки дуже люблять. Не було тут ніколи таких випадків, на відміну від Путінської Росії. В політику сюди не лізь, оскільки ГАЗЕТ місцевих не читаєш, ІНФОРМАЦІЇ маєш майже 0 (нуль). А за 15 років тут в політикумі багато чого змінилося. Ти навіть проаналізувати замовність політичної статті не можеш, оскільки підводні камені не знаєш. Бути за тисячі кілометрів від місцевої політики - нонсенс.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму:
    Чому Ви вважаєте, що попередня стаття „цього попа” є „нацистського характеру”?
    Особисто я відчула у цьому Вашому реченні зневажливий відтінок. Я правильно зрозуміла смисл саме цього Вашого речення? Читачам значно приємніше прочитати замість виразу „цього попа”, наприклад, прізвище, або було би краще уточнити, кого саме Ви маєте на увазі? У чому саме Ви вбачаєте „нацистський характер” статті, у чому Ви бачите погрозу зі сторони цієї статті для Вас особисто? – обґрунтуйте свою відповідь. Чому це важливо? Коли одна людина впевнена у своїй правоті, вона приводить докази спокійно і врівноважено, уважно слухаючи другу людину і не перебиваючи її. Є речі, де важливіші емоції, є речі, де важливіше раціональне мишлення. Уміння гнучко користуватися або емоціями, або раціональним мишленням в залежності від вимог ситуації взагалі , на мою думку, допомагає скоріше і легше прийти до правильного рішення, або до компромісу, який би влаштовував обидві сторони. Дякую Вам за відповідь на моє прохання детальніше написати, що Ви розумієте під виразом „політичний русин”. Скоріше, я би сказала, Ви дуже точно описали, які саме люди Вам неприємні, антипатичні (цитую Ваші ж слова) :

    „..це особи, які замість розвитку русинської культури та створення умов для спонукання до самоідентифікації людей, як русинів, займаються голослівним політичним шаманством, розпалюючи в багатонаціональному Закарпатті міжнаціональну ворожнечу”. (кінець цитати)

    Люди, які ведуть себе таким чином, є у кожній нації, у кожній країні. Такі люди не визивають симпатії ні у одної розумної людини, вони не визивають симпатії і у мене. Спитайте у кожного закарпатця, чи антипатичні їм люди, які займаються голослівним політичним шаманством? ТАК! Чи хотіли би вони жити у мирі? ТАК! Чи хотіли би вони вирішення проблем мирним шляхом? ТАК! Чи хотіли би вони, щоби їм жилося краще? ТАК! Тоді Ви повинні допомогти цьому тим, що звертаєтеся до опонентів з повагою ії людської гідності.

    Але при чому тут слово „політрусин”? Цей вираз я розумію як натяк на русинську національність. На те, що русини – тільки погані. Або натяк на те, що русини гірші за інших, бо вони всі займаються розпалюванням міжнаціональної ворожнечі на Закарпатті. Поясніть тоді, чого саме „русини” визвали у Вас більший гнів?

    Ви просили КОНКРЕТНО вказати на помилки в угорському тексті, написаному кирилицею. Сказати, що той текст написано на угорській мові, то - перебільшення.
    Я зупинюся на цьому тексті тільки тому, що Ви самі просили цього, по своїй добрій волі. Думаю, що якби він був написаний на латиниці, то помилок було би ще більше.
    На форумі цей текст мав такий вигляд:
    Анонім
    15.03.07 (13:42)
    Гат шойнош еббе аз орсагбо удєзшийг тул вон політізалво. Ест аз ордогот нем веснек фідєлембе о готовшагок, мерт бармієт дісновшагот чінал, політікавол вийдекезік. Еббе белеиртве "храм", оміт мого ройзолт, ейш епітете готовшаг енгедий нийкул. Іллетве радіо берендезийш мувкотетийше енгедий нийкул. Сомору, де ез вон.

    І у стилістичному, і у граматичному відношенні для тих, у кого угорська мова – рідна, читати псевдоугорські рядки, написані „Анонімом”, досить смішно, дивно і обурливо.
    Виправивши тільки граматичні помилки, цей текст з 3 речень мав би виглядати так: (виправлені слова підкреслено)
    1. „Hát, sajnos, ebben az országban ügyészség túl van politizálva.
    2. „Ezt az ördögöt nem veszik figyelembe a hatóságok, mert bármilyen disznóságot csinál, politikával védekezik.”
    3. Beleértve ebbe a „templomot”, amit maga tervezett és épített hatósági engedély nélkül, illetve rádióberendezés működtetését”.
    Переклад для тих, хто володіє іншими мовами:
    1. „Ta, на жаль, у цій країні прокуратура занадто політизована”
    2. „Цього диявола власті не помічають, бо яке б свинство не зробив – за

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В политику я не лезу и не собираюсь меня ни кто не гнал душно стало вот и уехалСвое мнение высказываю без подводных камней основываясь только на высказываниях мiсцевих газет в загалi не читал и не читаю . Это знаете как встретились где-то в поезде и разговариваем и мне не без интересно и Вам может должно быть интересно мнение человека с России, конечно я не владею всей информацией да и не надо это мне , Вы когда спрашиваете о здоровье не интересуетесь же что он ест . Вам надо быть корректнее и проще собравшиеся здесь высказываю свое мнение а Вы воспринимаете это как приказ к действию и каждому указываете на угол в жизни наверно тихий и знаешь свой уголок

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Поверніть статтю на сайт! Я її прочитав, однак не надрукував. Або кусками викладіть в коментарах.
    Текст з граматикою угорської мови надішліть повторно латиню я вільно читаю угорською бо вийшла якась дурня.

    Страницы