ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: "Шура, пилите гири, они золотые!"

    01 мая 2024 среда
    47 переглядів

    Від групи підприємців м. Ужгорода, які займаються міськими перевезеннями пасажирів, до міськвиконкому Ужгородської міської ради надійшов запит з проханням дати роз’яснення стосовно підвищення платежів за надання платних послуг Державтоінспекцією при проходженні державного технічного огляду транспортних засобів, у тому числі й тих, що використовуються для перевезення пасажирів.

    Редакція закарпатської газети "РІО" провела журналістське розслідування, і ось що вона з’ясувала.

    У понеділок начальник УДАІ УМВС в Закарпатській області пан Кав’юк, один із прибульців «команди генерала Максимова», підписав розпорядження про подорожчання послуг ДАІ. Документ, викладений на 23 сторінках, фактично зобов’язує всіх власників транспорту на території Закарпатської області сплачувати «данину» при будь-якому зверненні до ДАІ. Такі доходи відомства п. Кав’юка сягнуть мільйонів гривень, бо тільки на території області налічується понад 230 тисяч одиниць транспорту, в Ужгороді — близько 34 тисяч. Кошти акумулюватимуться на спецрахунках. Одне слово, «хлоп потрапив у казку», а нам спадає на гадку відомий вислів комбінатора Остапа Бендера: «Шура, пилите гири, они золотые».

    Вже нині при проходженні техогляду з власників транспортних засобів за міфічну перевірку обліку реєстрації додатково стягується 19 грн. 44 коп., а за комп’ютерні послуги —16 грн. Також передбачене «здирництво» за перевірку тонування скла на суму 36,70 грн., перевірку двигунів на вміст шкідливих речовин (11 гривень), а перевірка технічного стану транспортного засобу, за яку з закарпатців упродовж багатьох років деруть гроші, спустошить гаманець на 34 гривні при кожному зверненні.

    Цей пограбунок закарпатців прикривають Постановою Кабміну від 2001 року за № 556, однак у жодній із областей України нахабство начальника УДАІ щодо розмірів цих поборів не сягнуло таких меж, бо вказані вище платежі — це додаткове навантаження до сплати обов’язкового податку з транспортних засобів, який залежить від об’єму двигуна автомобіля, а також вартості технічного огляду — 7,50 грн., талона техогляду — 9 грн., вінілового утримувача — 10,62 грн.

    Ось тепер зрозуміло, чому приватні перевізники такі обурені: ці платежі вони змушені робити чотири рази на рік. Відтак виникає низка запитань. Чому таке рішення прийняте одноосібно розчерком пера одного посадовця без відповідного обговорення або ж попереднього оприлюднення? Як і ким формувалися розцінки? Де принципова позиція Антимонопольного комітету, інших служб? За що ще, скажімо, завтра нас можуть змусити платити у відомстві п. Максимова (за місце стояння даішника, піднімання ним жезла, дихання в трубку, «добридень» та «щасливої дороги»)? Оскільки закарпатці терплячі, подібні експерименти над ними можна продовжувати...

    А якщо серйозно, то це знущання може призвести до зростання цін на проїзд у міських «маршрутках» через те, що збільшаться витрати підприємців-перевізників на утримання транспорту, а тоді рука цього комбінатора залізе в кишеню кожного ужгородця.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так давно пора узнать за какие деньги эти пацаны в погонах строят дома и дачи!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кав"юк бидло !!!!! Він у Львові за декілька місяців чудеса робив.Ви зробіть журналістське розслідування по МРЕО, він всіх там заставляє возити йому гроші.ЦЕ КРАХОБОР !!!!!!!!!!!!