ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

14-17 червня в Ужгороді пройде екологічний конгрес. Під патронатом Мукачівської греко-католицької єпархї

    09 мая 2024 четверг
    48 переглядів

    18-19 квітня 2007 року у Києві у заміській резиденції Верховного Архиєпископа відбулась чергова Тридцять п’ята сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. У робочих засіданнях Синоду взяли участь 16 єпископів, які діють на території Верховного Архиєпископства.

    У порядку денному було розглянуто такі питання: друге читання проекту „Статуту Душпастирської ради”, проект позиції УГКЦ щодо ставлення до матеріальних статків, літургійні питання та економічний блок.

    Як повідомив Департамент інформації УГКЦ, владики також ознайомилися із душпастирською ситуацією у Російській Федерації, обговорили порядок прийняття єромонахів до єпархіального клиру, слухали повідомлення про візит до гробів Верховних Апостолів (ad limina Apostolorum), про військове капеланство та про стан будівництва Патріаршого собору у Києві.

    Під час роботи Синоду Патріарх Любомир (Гузар) зробив такі повідомлення: про потребу священиків для душпастирської праці в Аргентині, порядок їх прийняття до цієї єпархії і вивчення іспанської мови; про потребу часткової оплати за навчання студентів в Українському католицькому університеті; про посвячення каплиці Східного обряду при Соборі Божого Милосердя у Кракові; про заплановані заходи до Дня хворого, який в УГКЦ відзначається у Неділю розслабленого, наголосивши на потребі активізації боротьби з алкоголізмом.

    У свою чергу владика Гліб (Лончина) повідомив про стан справ у місійній діяльності та про потребу активізації діяльності церковних комісій у окремих єпархіях та екзархатах Верховного Архиєпископства.

    Владика Мілан (Шашік), Апостольський Адміністратор Мукачівської єпархії, повідомив про екологічний конгрес, який відбудеться в Ужгороді 14-17 червня.

    На Синоді було вирішено заснувати офіційний друкований орган Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, який виходив би щонайменше чотири рази на рік і публікація у ньому церковно-правових норм була б їх офіційним проголошенням.

    Під час ознайомлення членів Синоду із станом будівництва Патріаршого собору у Києві владика Богдан (Дзюрах) просив пришвидшити призначення у єпархіях і екзархатах голів та секретарів збіркових комітетів. У травні цього року заплановане зібрання представників єпархій, відповідальних за збіркову акцію для будівництва собору у Києві.

    Були обговорені організаційні питання участі владик Верховного Архиєпископства у з’їзді греко-католицьких єпископів у Велеграді (Чехія) 25-27 червня та у Х Велеградському уніонистичному конгресі 28-30 червня.

    Було затверджено, підписано та вислано привітального листа Папі Римського з нагоди його 80-ти річчя та направлено від імені Митрополичого Синоду привітального листа благодійній організації „Церква в Потребі” з нагоди 60-ти річчя її заснування.

    Наступну, Тридцять шосту сесію Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства заплановано провести у червні 2007 року.



    Релігійно-інформаційна служба України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору