ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На митницях Закарпатті виявлено нову хворобу — дирофіляріоз

    26 апреля 2024 пятница
    43 переглядів

    На Ужгородській та Чопській митниці Закарпатської області було виявлено по одному випадку захворювання службових собак на дирофіляріоз. Це нова хвороба для регіону, розповів вчора на прес-конференції в Ужгороді директор обласної державної лабораторії ветеринарної медицини Михайло Опаленик.Причиною появи хвороби на Закарпатті лікар називає різноманітні міжнародні виставки собак, які тут проходили. Про випадки захворювання людей на дирофіляріоз в області ветеринари поки що не чули, повідомляє ЗІК. Саме захворювання переноситься комарами, тому вкрай небезпечними, на думку Михайла Опаленика є «наші затоплені підвальні приміщення, які для комах є ідеальним середовищем».

    Людина ж заражається на дирофіляріоз тільки при укусі кровосисних комах, в основному комарів. Безпосередньо від собак і кішок хвороба не передається.

    ***

    Дирофіляріоз — небезпечне природно-осередкове гельмінтозне захворювання зокрема собак і кішок. Захворювання супроводжується тяжкою патологією всіх систем організму, включаючи головний мозок і очі. Від тварини до тварини і від тварин до людини захворювання переносять комарі, що є проміжними хазяїнами для дирофілярій.

    Дирофілярії — живородні і дуже плідні паразити. За добу вони виділяють у кров близько 5 тис. личинок розміром 300-320 мкм завдовжки і 6-8 мкм завширшки. Личинки в дирофілярій називаються мікрофіляріями. Вони циркулюють по кровоносних і лімфатичних судинах, тому можуть проникати в будь-які органи і тканини, спричиняючи різну патологію. Вони можуть передаватися внутрішньоутробно — від матері плоду.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору