ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське КРУ: Гроші держава виділяє, а відселення людей із зсувів не відбувається...

    03 июня 2024 понедельник
    56 переглядів

    Після неодноразових паводків надзвичайно гостро постало в Закарпатті питання відселення людей у зсувонебезпечних районах. Житло багатьох закарпатців опинилося під загрозою руйнування.

    Враховуючи небезпеку зсувів, урядом України виділено з Державного бюджету сім'ям, оселі яких знаходиться на зсувонебезпечних територіях, кошти на відселення та будівництво нового житла. На жаль, як з'ясовується, з відселенням не все так просто: нерідко люди просто не хочуть цього робити. І саме такі факти встановили працівники контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області, які провели ревізію використання коштів субвенції, виділеної з державного бюджету в 2006 році обласному бюджету Закарпатської області на ліквідацію наслідків стихійного лиха за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету обласному бюджету Закарпатської області на ліквідацію наслідків стихійного лиха у Закарпатській області».

    Працівники КРУ в Закарпатській області здійснили ревізію використання 6,3 млн. грн. коштів субвенції, виділеної на першочергове відселення громадян в шістьох районах області, будинки яких знаходяться у зонах активних зсувних процесів.

    Найперший і найважливіший факт: кошти таки надійшли з бюджету, і в повному обсязі розподілені розпорядниками, а також отримані громадянами через особові рахунки в банківських установах.

    Однак у ході ревізій проведеними комісійними обстеженнями фактичного відселення громадян встановлені приголомшливі факти: виявилося, що 86 родин в п'ятьох районах кошти на відселення отримали (загалом більше 2,7 млн. грн.), але переселятися й не думають, й далі живуть у будинках, які знаходяться в зоні активних зсувних процесів.

    Як повідомили в прес-службі КРУ в Закарпатській області, приміром, в Тячівському районі 45 громадян отримали допомогу на придбання або будівництво житла на загальну суму 1,4 млн. грн., але не відселені і продовжують проживати в будинках, які знаходяться в зонах активних зсувних процесів. Аналогічна ситуація на Міжгірщині 16 громадян (498 тис. грн.), та на Хустщині щодо 10 громадян (300 тис. грн.) тощо.

    З огляду на все це, питання відселення сімей з зсувонебезпечних територій й надалі продовжує бути закарпатською проблемою номер один. Тим більше з огляду на те, що через зсуви нещодавно на Рахівщині вже загинула людина. Хто винен в такій ситуації? З одного боку, певна річ, люди, які отримують кошти, але не дотримуються умов надання їм державної допомоги, які й передбачають безумовне переселення. З іншого боку, проблемою є відсутність належного контролю окремих посадових осіб районних адміністрацій за відселенням родин зі зсувонебезпечних територій. Усе це може призвести до біди. Головне, аби так не сталося, як у відомій народній приказці: доки грім не вдарить, селянин не перехреститься...
    У закарпатському селі Грушево зсув землі зруйнував будинок (Оновлено)
    Закарпаття: У Рахові знайшли тіло сторожа місцевої райспоживспілки, що потрапив під зсув грунту
    Закарпаття: Землею засипано залізничне полотно на ділянці "Ясіня-Рахів"
    Закарпаття: У Рахові зсув землі зруйнував райспоживспілку і розтрощив дві вантажівки

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Председатель суда Ващилина… украла у подчинённых квартиру!

    Удивительные вещи творятся в хозяйственном суде Закарпатской области…
    Известная коррупционерша от правосудия и рейдерша в мантии Надежда Ващилина, на данный момент присвоившая себе самовольно полномочия председателя указанного суда (они закончились 1 июня), оказывается вдобавок обыкновенной воровкой государственных средств из карманов подчинённых коллег! Мало ей взяток, понимаете ли…
    Одного сыночка Олежку за «недбалість» выгнали из мафии, а жрать он хочет, будь здоров, на бандитских-то харчах нажрал харю. Вот и приходится…
    Короче, в начале 2005 года, Надежда Михайловна, испытывая недостаток в средствах, заглянула в бюджет подчинённой организации. А там-то простор! На жильё для судей аж 50 тысяч гривен не пожалели, дело понятное – должность и так «зело воровская», хватит им всем и десятки на квартиры! Но зачем тогда председатель?! Судьи пусть сами воруют, один Ося Кадар на деньги Ужгородского коньячного третью квартиру на родичей записывает… перебьются!
    И вот сделка века заключена – деньги переведены некоему ООО «Газда», и не за квартиру а «для её приобретения». Откуда они за половинку для Ващилиной и исчезают. А судьи подождут!
    Надя ещё у казначейства денег попросит! Она же у нас не просто председатель, она, считай, Лжедмитрий в короне!