ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті госпіталізовано декілька породіль Мукачівського пологового будинку. Лікарі стверджують, що ніякої інфекції немає

    02 мая 2024 четверг
    63 переглядів

    Мукачівщиною, що на Закарпатті, поповзли чутки про якусь "інфекцію", симптоми якої схожі на вірусний гепатит, у районному пологовому будинку. Підставою для таких думок став такий факт: у декількох породіль, в основному через два тижні після виписки, погіршилося самопочуття, піднялась температура. Після звертання до лікарів, їх було госпіталізовано і призначено курс лікування.

    28-річна мукачівка Мар'яна 13 червня народила другого сина. За чотири дні її виписали. За кілька днів вдома Мар'яна відчула слабкість, піднялась температура до 39 градусів. До лікарів вирішила не звертатись, думала, все минеться.

    На 24-е сім'я запросила священика додому, він провів обряд хрещення немовляти. За бажанням старшого сина Женьки новонародженого назвали Сашком. Зібралась родина, і радісну подію — поповнення — відзначили.

    Мар'яні й надалі було зле. З липня не могла піднятися з ліжка. Наступного дня набралася сил і пішла на консультацію до дільничного акушера-гінеколога. Після огляду жінку направили на обстеження в гінекологічне відділення Мукачівської ЦРЛ, де її відразу госпіталізували. Написали цілий список ліків, які терміново треба було купити. Мар'яна зателефонувала чоловікові Петрові, той невдовзі приніс дружині необхідні речі і купив виписаних медикаментів

    на 150 фивень. Упродовж 6,5 годин, з 14-ої до 20.30, вона лежала під крапельницями, які медсестри вводили їй безперебійно. Наступного ранку здала кров і сечу на аналізи. Відчула затвердіння у правій молочній залозі. Після огляду хірург порадив робити легкий масаж і регулярно зціджувати молоко.

    У палаті з Мар'яною лежить ще одна жінка, яка два тижні тому народила друге немовля. Каже, що у неї, як і у Мар'яни та попередньої хворої палати, яку днями виписали додому, схожі симптоми. У неї лікарі виявили залишки у матці, внаслідок чого ніби і розпочався запальний процес. їй також ставили крапельниці, «колють» антибіотики.

    6 липня лікарка гінекологічного відділення Надія Степанівна, взявши до рук історію хвороби Мар'яни, сказала мені, що у даної хворої «не такі вже і погані аналізи, трохи понижений гемоглобін, але це для жінки нормально». За її словами, хвора на стаціонарному лікуванні знаходитиметься ще кілька днів, бо «аби зняти запальний процес, антибіотики треба колоти мінімум п'ять днів».

    Головний лікар Мукачівської районної клінічної лікарні Василь Васюта сказав, що «у нього нема ніякої інфекції, то все вигадки» і попросив назвати прізвище хоч однієї хворої. Моя відмова йому явно не сподобалася, на що сказав наступне: «Через п'ять хвилин робочий час закінчується, у мене багато роботи».

    У свою чергу я поцікавилася у пана Васюти, чи може дати мені коментар з даного питання завідуючий пологовим будинком. «Тільки з мого дозволу, і тільки з понеділка. Знаю я вас, журналістів... На цьому наша розмова закінчена», - знервовано сказав і занурив свій погляд у папери на робочому столі.

    За годину після нашої зустрічі пан Васюта щось жваво обговорював з жінкою у білому халаті на території лікарні, поблизу гінекологічного відділення...

    Тетяна ГРИЦИЩУК, "Неділя"
    Закарпаття: Кількість реєстрацій смертей на 8 % більша за кількість реєстрацій народжень
    Ужгородська повія викинула новонароджену на ...смітник!
    Закарпаття: Хто потурбується про малюків, хворих на цукровий діабет?
    Закарпаття: Чому птахи полишають гнізда?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це часом не Васюту декiлька рокiв тому "вiддячили" за медичнi послуги арматурою по черепку?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чекаємо коли тебе так віддячать, ще і додатуть.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Матеріал – дилетантський. На жаль, у нас в закарпатській журналістиці практично немає людей, які б розумілися на медицині. Антибіотики колють при більшості запальних процесах в організмі, тож ситуація з мукачівськими породіллями не означає, що вони в пологовому будинку чимось заразилися. Після пологів знижується імунітет, тому будь-яку інфекцію можна вже в перший день удома підхопити.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Матеріал з претензією на "сенсаційність". Але цілком ділетанський, висновки висмоктані "з пальця". Це та пані "авторка", що воювала в Перечині? Якщо так, то не дивуюсь, що Васюта відмовив в коментарях. Це все одно, що прийти до Кураха і питатись "...чи правда що у Вас в лікарні інфекція? А то цілим двом жінкам колять антибіотики після пологів". Брєд та й годі...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А в "неділі" що – немає редактора? Такі матеріали з ходу на шпальту не даються.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    16.07.07 (15:50)
    А що є? там взагалі у світі білому не розуміються

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А щось підозрілі аноніми з’явилися знову? Ачий Мещеряков знову не дає спокою "Неділі"? Схаменися Віталію, та і інші писаки, а не хайте те, що самі не годні написати!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Майже ніколи ми не будемо солідарні один з одним колеги-журналісти! Лиш би оскорбити один одного і нагнути. Для мене "Неділя" газета цікава, і шкода що так обливаєте брудом колег. Ви як завжди в Закарпатті обсираєте один одного, шкода вас...