ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці полюють на ..."потяг смерті"

    05 мая 2024 воскресенье
    58 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі реформ Закарпатська обласна організація Партії Зелених України презентувала акцію "Полювання на потяг смерті", мета якої – привернути увагу громадськості до перевезення радіоактивних вантажів територією країни.

    Представники Партії Зелених вважають, що кожного дня сотням українців загрожує небезпека стати жертвами техногенної катастрофи рівня другого Чорнобиля, – повідомили голова ЗОО ПЗУ Василь Блистів та секретар ОО ПЗУ Тамара Петьовка.

    Оскільки сьогодні в Україні, за даними ПЗУ, накопичено близько 120 млн тон відпрацьованого ядерного палива, тобто на кожного жителя наразі припадає 2,5 кубічних метрів. Національний комітет з радіаційного захисту зафіксував, що минулого року територією України було перевезено ядерне паливо шістьма потягами, хоча згідно відповідних угод передбачено лише 1-2 транзити на рік. Експерти стверджують, що навіть ті 15 тон, які перевозить один потяг, у разі аварії спричинять викид радіації значно більший, ніж горезвісний чорнобильський викид.

    Для Закарпаття більш небезпечним є транспортування хімічних відходів, до прикладу, сумнозвісного «преміксу», – підкреслив Василь Блистів. «У вирішенні екологічних проблем нашого краю ми великі надії покладали на міністрів з питань надзвичайних ситуацій, які родом із Закарпаття. Коли ще був В.Балога, потім Н.Шуфрич, але далі вивчення ситуації справа не рушала», – поскаржився головний «зелений» області.

    Тамара Петьовка також розповіла про оголошений ПЗУ конкурс, за яким перший, хто встигне сфотографувати «Поїзд смерті» отримає винагороду – мандрівку в Данію, екологічно найчистішу країну. Конкурс має на меті підвищити громадянську активність українців, – переконані «зелені».

    Василь Блистів також зауважив, що в Україні стало модним включати до передвиборчих програм екологічну складову. Однак до екологічних програм майже ніхто не підходить комплексно.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я вже сфоткав у Батьові цілу цистерну з отрутоою і двадцять вагонів з ядерними відходами (мені так здається). Куди фото надсилати - дуже хочу в Данію!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Е, да тих цистерн з отрутою та всякою гидотою через Закарпаття щодня кілька составів ходить. А потяг з ядерними відходами ззовні хрєн розрізниш. Так що в Данію поїде хіба що хтось з дітей або коханок власників ПЗУ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А потяг з ядерними відходами ззовні хрєн розрізниш. Ніхрєна. Відрізниш! Це спеціальні вагони. Якщо мова іде про ядерне паливо (нове чи відпрацьоване). А ці придурки називають страшилкою цілком нормальну річ, щоб відмити побільше грошей.