ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Перший фестиваль авторської пісні у селі Осій закінчився скандалом!

    09 мая 2024 четверг
    53 переглядів

    Упродовж трьох днів на базі "Смерековий камінь" у селі Осій Іршавського району Закарпаття відбувався перший фестиваль авторської пісні, який організували директор бази Мирослав Лапп та сільський голова Василь Турянин. У його рамках були і конференція уродженця села, народного артиста України Івана Поповича, і фестиваль бограча.

    У неділю в урочищі Кам'янка концерт тривав майже дві години. За висновками журі, перемогу здобула мешканка с.Осій, студентка II курсу художнього училища.

    Один із членів журі — Олександр Гаврош — не погодився із підсумками і попросив у голови журі — уродженця села Івана Петровція перерахунку голосів. Повторний підрахунок встановив істину - перше місце зайняв бард з Ужгорода Михайло Грицик, друге — Віталіна Кізляк і трете — викладач Мукачівської школи мистецтв №2 Людмила Ковач. Переможець творить музику сам, незважаючи на те, що працює кладником плитки (по 12 годин на день).

    Однак акустична гітара вартістю близько 2 тисяч гривень не дісталася справжньому переможцю. Журі, зокрема його голова, не захотіло визнати іншого результату. Начальник управління культури і туризму Іршавської РДА Василь Кузан також нічого не зміг зарадити.

    Після цього голова журі сказав, що «бардівські пісні українською мовою виконуватися не можуть, бо вона занадто бідна, а от російська чи русинська вдало підходять для цієї справи», сів у машину і поїхав.

    Та навіть така прикрість не зіпсувала свята. А оскільки фест проводиться вперше, то огріхи йому пробачити можна.



    Христина ВІНЯВСЬКА, "Фест"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Щиро вдячна,що все таки написали істину правду про цей "конкурс авторської пісні".Я довгий час відходила від розчарувань та особистого приниження свого таланту.Як можна на конкурсі авторської пісні призначати 1 призове місце виконавиці пісень Вол. Івасюка та І.Білозіра? Шкода,що на такій співочі та багатій талантами землі є такі халтурні та не професійні поети,які були членами журі. з повагою до всіх ЛЮДМИЛА КОВАЧ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще одне свідчення тому, що "русини", точніше Петровцій, Сидор і вся їм подібна банда - тупоголові хуторянські гуканоїди. Живуть за принципом - дам ліпше дурному - але свому.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    to крумплі: рулишь :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    шановні, а ви знаєте, хто затіяв скандал, це славнозвісний збоченець Гаврош, який страдає як фізично, так і морально.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гаврош скандал не затіяв, а попросив просто звірити протоколи, які й виявили елементарну фальсифікацію.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пацани!!!Гаврош то чоловік що треба,брехню не любить!!!а голова села ЛОХ ПЕДАЛЬНИЙ...