ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді Микола Рудьковський заявив, що не вважає себе міністром у відставці

    15 мая 2024 среда
    64 переглядів

    25 вересня в Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч Міністра транспорту та зв’язку України Миколи Рудьковського з журналістами.

    Микола РУДЬКОВСЬКИЙ.
    Микола РУДЬКОВСЬКИЙ.

    Міністр розповів, що приїхав в область ознайомитися з роботами по ремонту доріг, підходів до прикордонних переходів, зустрітися із залізничниками і поштарями та взяти участь у передачі громаді с. Кам’яниця будинку культури, приміщення якого донедавна орендувало швейне підприємство.

    М. Рудьковський запевнив журналістів, що сам до транспорту невибагливий і період захоплення ним у міністра давно минув. Він також розповів, що до Ужгорода літає літаком, до Чорного моря пливе судном, а на перевірку до Сімферополя їздив залізницею. У результаті поїздки міністр відмінив підвищення залізничних тарифів і пообіцяв, що ціни на квитки подорожчають лише у разі відповідного підвищення сервісу: коли вагони будуть обладнані принаймні кондиціонерами і відео системою. Міністр похвалився, що за його керівництва вперше було закладено кошти на закупівлю вагонів. «Щоб замінити всі застарілі вагони, нам потрібно упродовж 10 років будувати по 400 вагонів,-- сказав Микола Рудьковський. І додав, що цього року міністерство ремонтує 1350 км залізничних шляхів, наступного року ще 2500 км. Загалом в Україні 7 тисяч км залізничного полотна, в якого закінчилися терміни експлуатації.

    «Я не чаклун, — заявив М. Рудьковський. — За півроку неможливо зробити те, що не робилося останні десять років. Проте саме ми першими заклали до бюджету статтю про закупівлю нових вагонів для залізниці». Скандал довкола наказу про його відставку міністр пояснює якраз тим, що заступився за залізничників після аварії. «За останній рік на транспорті не загинула жодна людина, — каже М. Рудьковський. — Тоді як у міністра оброни у мирний час загинуло 30 молодих хлопців в армії. Та до «свого» мінстра у президента нема претензій». Микола Рудьковськй вдався до порівняння, що указ, який підписав президент (про відставку міністра транспорту) має таку ж юридичну силу, як і указ міністра про відставку Президента. Оскільки міністра призначає та звільняє ВР за поданням Прем’єра.

    «У мене нема агресивного ставлення до Президента Ющенка, — запевнив міністр, — але він намагається узурпувати владу шляхом зміни Конституції. Але якщо через 2 роки наступним президентом стане якийсь інший Віктор, то через ці нові повноваження кожен із 48 мільйонів буде ходити по струнці. Не думаю, що в Україні хтось цього хоче».

    На запитання чи зустрічався міністр з губернатором області Рудьковський відповів: «У мене не було бажання з ним зустрічатися. Наразі немає необхідності». Водночас доповідач попросив представників ЗМІ інформувати місцеву владу, що міністр готовий допомогти у разі проблем транспортної галузі.

    Він також пообіцяв, що за два найближчі роки в Україні буде повністю ліквідовано чергу на встановлення телефону. Сам міністр користується і стаціонарним і мобільним зв’язком, при чому запевнив, що номер мобільного не змінював протягом останніх 7 років і не ховався від людей, з якими мав стосунки раніше.
    Закарпаття: Соціаліст Рудьковський передав громаді села Кам’яниця Ужгородського району Будинок культури

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору