ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про "прозорість дій" помаранчевих на Закарпатті

    27 апреля 2024 суббота
    20 переглядів

    У вересні цього року на керівників бюджетних установ краю впала «манна небесна» – отримали позачергові премії. Не відпускні, не лікувальні, не «картопляні», а передвиборні. Це «ноу-хау» закарпатських «нашоукраїнців», які в такий спосіб ставлять на гривневу «голку» керівних бюджетників.

    Так, приміром, після агітаційної поїздки на Берегівщину першого заступника голови облдержадміністрації і водночас начальника обласного штабу блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Івана Балоги головлікарі лікарень і фельдшерсько-акушерських амбулаторій, директори шкіл і завідуючі дошкільних закладів, культосвітніх установ отримали конверти, в яких найменшою була сума в півтори тисячі гривень у залежності від кількості підлеглих, котрих треба примусити віддати свої голоси 30 вересня за «НУ–НС».

    Юридичною мовою це називається підкупом виборця, але «нунсівці», передбачаю, стверджуватимуть, що в такий спосіб компенсують бюджетникам недодане урядом Януковича. Цинізм, лицемірство, подвійна мораль – це визначальна риса помаранчевих. Такий штрих: виступаючи в телепередачі барвівського телеканалу «М-Студіо», голова міської окружної комісії Мукачева, запеклий «нашоукраїнець» Євген Федів зізнався, що вибори в Мукачеві проходитимуть за списками трирічної давності, оскільки минулорічні відправлено в архів. Що це означає, жителі міста добре розуміють, адже в 2004 році всі не помаранчеві ЗМІ повідомляли про віртуальні будинки і вулиці, сотні й сотні «мертвих душ». Якщо ж опонен-

    ти висунуть помаранчевому голові ОВК претензії щодо цього, то він не зморгнувши оком заявить, що, мовляв, я не я і хата не моя, такі списки подала нам міліція, з неї і питайте... До цього слід додати, що Президент Ющенко заветував постанову Кабміну про створення реєстру виборців, зірвавши, по суті, цю архіважливу для справді чесних і прозорих виборів роботу. Знає ж бо, що свою рибку-пере-могу зможе виловити тільки в каламутній воді. Його слова про чесність і прозорість виборів з боку «нунсівців» та «бютівців» розраховані на невігласів, яких, на жаль, серед нас ще чимало.

    У передвиборних баталіях помаранчеві звинувачують сили коаліції в популізмі, обіцянках, що не можуть бути виконані. Самі ж разом із Литвином,

    що до них прагне приєднатися, також не скупляться на обіцянки, особливо Тимошенко. Скажіть на милість, чи може розумна людина повірити в її векселі-зобов’язання, що їх вона роздає в кожному населеному пункті!? Якщо б вона і очолила, не дай Бог, уряд, то стовідсотково очікуване невиконання тих зобов’язань спокійно б пояснила тим, що їй не дали цього зробити «любі друзі» та коаліціянти, як це було 2005 року. Забули? Перед президентськими виборами 2004 року помаранчеві також кричали про бандитський уряд Януковича, який все розікрав, довів народ до зубожіння. Та, захопивши владу, яскраво продемонстрували, як треба красти (пригадайте звинувачення тодішнього керівника Секретаріату Президента Зін-ченка в корупції найближче оточення того, чиї «руки нічого не крали»). З 12 відсотків ВВП в 2004 році «найкращий прем’єр України всіх часів» довела його до мінус 1,6! І тепер вона проголошує, що буде робити так, як і в 2005 році.

    Борони нас, Господь!



    Денис ЧЕРЕПКО, "Чиста політика"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору