ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Отрутохімікатами, які спричинили вибух на Закарпатті, виявилася аміачна селітра

    21 мая 2024 вторник
    40 переглядів

    Невідомими отрутохімікатами, які вибухнули у процесі контейнеризації – виявилася селітра. Ступінь небезпеки цієї речовини наразі встановлюють експерти. Про це 9 жовтня, розповів начальник Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області Федір Філіп.
    Прес-секретар Закарпатської обласної організації Партії Зелених Наталка Король розповіла, що підприємство сільгоспхімії «Агрохімсервіс», на території якого стався вибух, знаходиться тут ще з радянських часів. «Корови буквально пасуться біля тих контейнерів з отрутохімікатами», – наголосила прес-секретар ПЗ.

    За попередніми висновками спеціалістів, небезпеки для мешканців найближчого населеного пункту Рокосово, що знаходиться за три кілометри від місця події, не має. Але, як зауважила еколог, всі отрутохімікати є дуже шкідливі, тим паче ті, які лежать просто неба. «У нас навіть немає досліджень того, що відбувається із отрутохімікатами, коли вони лежать у такому занедбаному стані, до прикладу, як у Хустському районі», – наголосила Наталія Король. З її слів, вибух у селі Рокосово стався у процесі змішування отрутохімікатів різного походження. Вибух є наслідком спроби упорядкування небезпечних відходів.

    ***

    Вибух отрутохімікатів стався 6 жовтня, близько п’ятої години вечора. Четверо працівників ТОВ «Науково-виробничого товариства «Динаміка» м. Запоріжжя на чолі з виконавчим директором у засобах індивідуального захисту проводили перевантаження непридатних сумішей агрохімікатів з ємності 60 тонн в спеціалізовану тару по 200 літрів. Після того, як завантажили й закупорили сьому ємність, вона через кілька хвилин вибухнула.
    НА ЗАКАРПАТТІ ВИБУХНУЛА ЄМНІСТЬ З НЕВІДОМИМИ АГРОХІМІКАТАМИ!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору