ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді стартував автопробіг "Врятуймо закарпатське вино!"

    27 апреля 2024 суббота
    73 переглядів

    У неділю з площі Театральної в обласному центрі Закарпаття стартувала беспрецендентна акція – автопробіг "Врятуймо закарпатське вино!".Учасники дійства в центрі міста над Ужем завантажили вантажівку порожніми винними діжками, яка за 6 днів подолає майже тисячу кілометрів. Кінцева зупинка – в Києві на площі перед Секретаріатом Президента України, де представники політичної партії «Велика Україна» озвучать свої вимоги до керівництва країни.

    На задум організаторів, саме порожні діжки символізують всю повноту існуючих проблем у закарпатському виноробстві. Адже наразі лише 5 із 26 підприємств продовжують виробництво сонячного напою. Причина такої ситуації – впровадження Верховною Радою України грабіжницької ліцензії на здійснення оптової торгівлі вином у розмірі 500 тисяч гривень. Не менш актуальним питанням для Закарпаття є легалізація приватного виноробства, яке фактично опинилося поза правовим полем.

    Під час дійства в Ужгороді всі бажаючі могли посмакувати неповторним закарпатським вином, поспілкуватися з приватними виноробами краю та схилити символічні шальки терезів на бік закарпатського вина, надавши йому перевагу над дешевим та неякісним імпортним напоєм.

    Автопробіг також пройде містами: Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця та Житомир.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости