ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Населення Ужгорода діючому меру — до лампочки!..

    03 июня 2024 понедельник
    58 переглядів

    Нарешті завершилася майже двомісячна епопея з достроковими виборами до парламенту. Наразі найголовнішим питанням дня залишається підготовка до зими.

    І якщо за належної співпраці місцевих органів влади з різними політичними силами та громадськими організаціями вибори вдалося провести без якихось грубих порушень, або, як звикли казати, на належному рівні, то іспит з підготовки до зими ще не складено багатьма посадовцями у містах і районах краю. Бо, як наголосив минулого вівторка на черговій прес-конференції голова облдержадміністрації Олег Гаваші, якщо майже на 100 відсотків підготовлено до зими житловий фонд, особливих проблем нема із підготовкою систем опалення і в бюджетній сфері, підготовлено дороги і відповідну техніку, то, на жаль, станом на цей день ще жодне підприємство комунальної теплоенергетики не уклало угоду на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні. І найбільша проблема — борги за вже спожитий газ. На сьогоднішній день ця сума сягає понад 10 млн. 900 тис. грн.

    Найбільше боргує Ужгород — 8 млн. 300 тис. грн., Мукачево — майже 2 млн. 700 тис. грн., більше мільйона фивень "Закарпат-теплокомуненерго"... Детальніше про це, як вже повідомляли "НЗ", мова йшла минулого тижня на колегії ОДА. Стан підготовки областей до початку опалювального сезону розглядався і на черговому засіданні Кабміну та на нараді в НАК "Нафтогаз України". І, як наголосив керівник краю, питання офіційним Києвом ставиться однозначно: газ буде тільки за умови 100-відсоткової проплати за нинішній і наявності плану погашення заборгованостей за 2006 рік. Ситуацію з виплатами боргів кожне місто вирішує на свій розсуд, але зволікання недопустиме. Ось-ось вдарять морози. І за тепло в оселях мешканці спитають передусім у своєї влади.

    Для зменшення боргу в Мукачеві сесією вже виділено з міського бюджету 700 тисяч гривень на цей місяць і стільки ж на наступний. І щодо "Закарпаттепло-комуненерго", яке постачає тепло в райцентрах, то мерії міст Ху-ста, Берегова, іршави, Перечина, Сваляви, селищні ради Волівця і Вишкова, Іршавська та Хустська райдержадміністрації виділяють кошти з бюджетів на погашення боргу. До того ж, як поінформував Олег Гаваші, на черговій сесії облради, яка відбудеться 23 жовтня, з обласного бюджету буде виділено 300 тисяч гривень.

    Проблемним залишається обласний центр. І в цій ситуації надто, м'яко кажучи, дивує позиція самого мера, який навіть на столичному рівні заявив, що його цікавлять тільки бюджетні установи, а до населення він ніякого стосунку не має. Нехай свої проблеми, мовляв, вирішують самі ужгородці.

    Актуальною нині є і ситуація на споживчому ринку. Мова, звичайно, про цінову вакханалію. Губернатор сказав, що на основні продукти харчування ціни в області не перевищують загальноукраїнських показників. Наша область знаходиться десь посередині цінового загальнодержавного рейтингу.

    Утім, як наголосив Олег Олодарович, впливати кардинально на ціни місцева влада не може. Адже економіка розвивається за законами ринку. Єдине, що вона може, — обмежувати торговельні надбавки.

    Прокоментував керівник краю і останні кадрові зміни — звільнення голів Міжгірської, Тячівської, Рахівської та Хустської райдержадміністрацій. Всі вони написали заяви про звільнення за власним бажанням. Хтось із них знайшов краще місце роботи, а хтось зрозумів, що не справляється зі своїми обов'язками. Ось-ось аналізуватимуться підсумки роботи регіонів за 9 місяців, стан готовності до зими...

    Поінформував голова облдержадміністрації і про зміну рішень очільників центральних відомств про кадрові призначення керівників закарпатських підрозділів. Зокрема за рішенням суду вдруге повернувся до виконання обов'язків начальник головного управління МНС у Закарпатській області Іван Гецянин. А минулого четверга Печерський райсуд міста Києва рішенням першої інстанції визнав незаконним призначення нового керівника КРУ в Закарпатській області. Цього ж дня Ужгородський міськрайонний суд (теж рішенням першої інстанції) визнав незаконним звільнення з посади колишньої очільниці ДПА області Тетяни Шаповалової. Голова облдержадміністрації наголосив, що рішення судів тільки підтвердили: кадрові призначення міністерств та відомств необхідно погоджувати з керівниками областей. Бо ж саме з цієї причини були непорозуміння працівників лісової галузі краю, коли Держкомліс намагався звільнити начальника управління Валерія Мургу. Не зважили, на жаль, на думку закарпатської влади і при зміні керівництва обласного головного управління земельних ресурсів. Але рано чи пізно законність і правопорядок повинні перемогти.

    Іван Чоповдя, "Новини Закарпаття"
    Лукава сповідь фракції "Народна" мера Ратушняка громаді свідчить, що міська влада і городяни живуть у різних Ужгородах
    Ужгород: Не встигла міська СЕС покинути приміщення на Київській набережній, як на нього вже "поклали око" міські можновладці
    Ужгородський театр абсурду одного "режисера"-мера...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    рата проклят...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    mda, wot takyj u nas mer, liubit joho i zhalujte. A win nam swyniu pidkladaje, a my joho moze szcze raz na mera wyberemo. Absurd