ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про відзначення 90-річчя Великого Жовтня та утворення УРСР на Закарпатті

    30 апреля 2024 вторник
    42 переглядів

    На Закарпатті місцеві організації Компартії України проводять різноманітні заходи, приурочені до 90-річчя Великої Жовтневої соціалістичної революції та утворення Української радянської соціалістичної республіки.

    З цього питання у жовтні ц.р. внесено відповідні пропозиції обласній раді та облдержадміністрації, підтримані керівниками 30 обласних організацій політичних партій, національно культурних товариств, громадських об’єднань. На допомогу партійному активу видано брошуру кандидатів історичних наук М.П. Макари і В.І. Галаса „Великий Жовтень і Закарпаття”. Організовано ряд виступів у пресі, по обласному радіо і телебаченню.

    6-7 листопада ц.р. в багатьох населених пунктах краю відбулися урочисті збори громадськості, мітинги, зустрічі з ветеранами війни і соціалістичного будівництва в нашій області. У м. Чоп, смт. Дубове Тячівського, селах Шаланки і Тростник Виноградівського районів урочистості почалися з покладання квітів до пам’ятників В.І. Леніну, в Ужгороді, Мукачеві, Виноградові, В.Березному, Середньому та багатьох інших населених пунктах віданно шану воїнам Червоної армії і партизанам та підпільникам, полеглим за визволення краю від гітлерівсько-хортіївських окупантів.

    Виступаючі на зборах і мітингах підкреслювали вирішальне значення Жовтневої революції на створення Української держави, піднесення соціально-класової боротьби і національне пробудження закарпатців, воз’єднання нашого краю з братами на Сході в складі СРСР, його прогресивний розвиток за роки Радянської влади.

    Десятки учасників святкових зібрань висловили бажання вступити в КПУ, щоб організовано боротися за утвердження соціалістичних ідеалів. Партійному поповненню в урочистій обстановці вручено квитки членів КПУ.

    Активних комуністів відзначено різними формами заохочень. Так, Почесними грамотами ЦК КПУ нагороджено ветерана партії М.О. Шпатарюка, учасника Великої Вітчизняної війни, пілота-винищувача М.М. Тарасова, колишнього першого секретаря Ужгородського міськкому КПУ І.П. Машкова, голову обласного осередку Всеукраїнського союзу радянських офіцерів А.В. Федорова. Ряд товаришів отримали грамоти обкому КПУ, подарунки і премії.

    З нагоди ювілею комуністам, усім трудящим області передали вітання Перший секретар ЦК КПУ П.М. Симоненко, представники Комуністичних партій Російської Федерації, Словаччини, Угорщини та інших країн, а також побратими з сусідніх регіонів України.

    Чергові масово-політичні заходи партійні організації готують до 90-річчя утворення УРСР, що припадає на 25 грудня ц.р.

    Прес-центр Закарпатського обкому КПУ
    Закарпаття: Найкраще пам’ятник вождю Великої Жовтневої соціалістичної революції зберігся у прикордонному Чопі
    Головний комуніст Закарпаття прогнозує, що вибори в регіоні можуть і не відбутися
    Ужгород: Перший секретар Закарпатського обкому КПУ Іван Мигович прозвітував перед краянами за нардепівську діяльність та презентував книгу "Захищаючи права закарпатців"
    Іван Мигович: Закарпатська область серед найвідстаючих в Україні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору