ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пожежу в приватному пансіонаті закарпатського села Поляна гасили вісім годин

    17 мая 2024 пятница
    54 переглядів

    Майже вісім годин тривала ліквідація пожежі, що сталася в п’ятиповерховій будівлі пансіонату, розташованого в селищі Поляна Свалявського району Закарпаття.

    Щоб приборкати полум’я, вогнеборцям довелося залучати техніку з сусіднього Мукачівського району. Ніхто з людей не постраждав. Від повного знищення врятовано основну частину будівлі закладу та майна на 850 тисяч гривень.

    Як вдалося з’ясувати, виявив пожежу охоронець території. Зі слів чоловіка стало відомо, що близько другої години після обходу території він зайшов у приміщення адміністратора закладу. Увімкнув телевізор. Проте з незрозумілих причин, останній не показував жодного каналу. Вирішивши, що проблема в обладнанні, яке знаходиться на горищі будинку, піднявся нагору. Тільки-но відкрив двері в технічне приміщення, одразу побачив, що воно охоплене вогнем.

    Не гаючи часу, розбудив адміністратора закладу та заходився приборкувати полум’я. Спочатку спробував гасити за допомогою вогнегасника, а потім за допомогою системи внутрішнього пожежегасіння. Адміністратор у свою чергу заходилася евакуйовувати відпочиваючих (на той час в будівлі перебувало двоє людей) та викликати пожежників.

    Повідомлення про пожежу в оперативно-рятувальну службу Свалявського району надійшло о 2:29 25 листопада. До місця пригоди було негайно направлено місцеву пожежну команду та два відділення пожежників з райцентру. Зважаючи на масштаби пожежі, на допомогу свалявським вогнеборцям відправили вогнеборців з сусіднього Мукачева. На момент їхнього прибуття вогонь охопив вже близько тисячі квадратних метрів мансардного приміщення. Через відсутність під’їзних шляхів до вододжерела, що розташоване поблизу будівлі пансіонату, пожежним машинам довелося довозити воду з двокілометрової відстані, що в свою чергу вплинуло на процес гасіння.

    Як наслідок вогонь знищив перекриття та покрівлю об’єкта на площі 1128 м. кв., меблі та побутові прилади мансардного поверху. Наразі сума завданих матеріальних збитків встановлюється. Причину появи вогню досліджують фахівці дослідно-випробувальної лабораторії ГУ МНС України в Закарпатській області. За попередніми висновками все могло статися через порушення правил пожежної безпеки при монтажі електроустановок, повідомляє "Закарпаття online".
    Вогонь наніс збитків дачі Йожефа Сабо на Закарпатті майже на 1 млн. доларів
    Літня закарпатка загинула ...у пошуках тепла!
    Рятуючи будинок від пожежі, мешканець закарпатської Поляни з опіками потрапив до лікарні
    У закарпатському Хусті вибухнув газ! 44-річна жінка потрапила до лікарні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору