ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поет-гуморист Юрій Шип написав про історію рідного села на Закарпатті ...серйозно!

    15 мая 2024 среда
    67 переглядів

    У дещо незвичній іпостасі постав відомий закарпатський поет-гуморист Юрій Шип у книзі "Переказ у роздумах". Історію рідного села Великі Лази, що в Ужгородському районі, автор подав через розвиток християнства у цьому населеному пункті. Він розповідає також про численні традиції і звичаї односельчан, зокрема й різдвяні.

    Юрій ШИП.
    Юрій ШИП.

    - У моєму селі проживають представники різних національностей та етнічних груп - лемки, бойки, гуцули і т.д.,- каже письменник.- Тому й традицій тут багато. Чи не кожна хата має свої особливості і під час коляд. Неодмінним атрибутом різдвяного періоду є вертеп. До нас охоче приходять колядники і з сусідніх сіл. Отож на Різдво село просто дзвенить піснями...

    У презентації книги "Переказ у роздумах", яка відбулася в обласній науковій бібліотеці, взяли участь відомі науковці, письменники, журналісти. Народний артист України співак Петро Матій виконав пісні на слова Юрія Шипа, а також різдвяні коляди.

    Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ
    I сатирики Закарпаття бувають серйозними...
    Юрій Шип — директор закарпатського "зоосаду" з людським обличчям
    Письменники Закарпаття готують нові антології
    В Ужгороді вийшла хрестоматія "Закарпатська література для дітей ХХ століття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Більшість односельців Юрія Шипа правовірні православні. Звичайно, хто трохи знає історію, вельми здивується. До речі, ця книга, не принесе дивідендів автору у рідному селі. Більше того, тільки додасть "праведного гніву" нещасним селянам, котрі вважають людину, що пам'ятає віру батьків, в даному випадку, греко-католика Шіпа, "шаленим"... Здичавіло село, аморалізоване місто. Камо грядеши?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Юрій мало інформований з багатьма документами з історії церкви, особливо православної. Тому вийшла в нього праця з антиправославним ксенофобським душком.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Біблія на яку часто посилається у своїй книзі Ю.Шип вчить добра та любові до ближнього. В свою чергу автор написав свою роботу з вираженою ненавистю до православних братів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У пана Шіпа є помягшуюча обставина. Він живе серед так званих православних, тому й писав, можливо, дещо емоційніше, ніж треба писати про церкву. Зрештою, це не науковий твір. Це всього лише жива реакція лазського письменника-грекокатолика...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чи це не той, що був причетний до гонінь загиблого священника в Лазах? Якщо той, то він же не з цього села родом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це Ви про котрого панотця, того що згорів у власному гаражі, заправляючись бензином надурняк? Чи про іншого, котрий від п'янки "згорів" вже після того, як його вигнали з Лаз? Вам, шановний, не завадило б навідатись у село. Серед так званих православних ЖОДНОГО освіченого... І чого б це?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мова не про християн із с. Лази, а про автора книги, про його здоров"я. Хіба справочка тодішня вже недійсна?