ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатським маршруткам заборонили возити заробітчан на роботу за кордон

    03 мая 2024 пятница
    46 переглядів

    Згідно з постановою Кабміну, з початку року заборонено здійснювати перевезення людей у переобладнаних мікроавтобусах. Водночас лише у Закарпатській області із вантажних на пасажирські перероблені п’ять тисяч маршруток, водії яких залишилися без роботи.

    Тисячі закарпатських заробітчан після свят не змогли потрапити на роботу вчасно. На кордоні з Росією їх просто висадили, а маршрутні автобуси конфіскували.

    Юрій Лавришин, перевізник: «Вчора виїхали хлопці на Москву. Передзвонили, що їх у Рівному міліція висадила на вокзал, а два автобуси на штрафмайданчик».

    За новою постановою Кабінету Міністрів, заборонено перевозити людей у переобладнаних автобусах. Водії обурені, адже законно переробляли транспортні засоби, отримували дозволи в ДАІ.

    Володимир Будаш, перевізник: «Тоді їдеш у контору, яка має ліцензію на переобладнання. Ми переобладнуємо, їдемо в ДАІ. ДАІ дає заключення, що все зроблено згідно ДСТУ».

    Василь Філіп, начальник Департаменту ДАІ України в Закарпатській обл.: «У нас в області всі машини переобладнані, і підпадають під дію цієї постанови. На теперішній час ми попередили всіх водіїв-перевізників про те, що такими автобусами здійснювати перевезення пасажирів не можна».

    Закарпатські водії кажуть, що купували за кордоном вантажні мікроавтобуси через низьку вартість розмитнення – 2000 умовних одиниць. За пасажирський мікроавтобус на кордоні треба сплатити вдесятеро більше.

    Василь Петрищев, перевізник: «Якщо автобус коштує 25 тисяч, то щоб його розмитнити, окрім нюансів таких, про які ми не говоримо, він уже вимагає 100-відсоткового розмитнення».

    Закарпатських перевізників підтримали депутати облради. Вони ухвалили звернення до уряду з проханням скасувати постанову.

    Василь Бринзович, заст. голови Закарпатської облради: «Ця проблема стосується як власників, так і водіїв, і населення. Тому що значна частина населення перевозять автобусами, які переобладнані, і так швидко приймати рішення з цього приводу, не підготовлено, не можна».

    Водії маршруток обіцяють продовжувати акцію протесту до перегляду постанови, адже без роботи можуть залишитися тисячі закарпатців, а рейсовий транспорт не зможе доправити заробітчан за кордон.

    Марина Коваль, Юрій Ковальов, Закарпаття, НТН
    Закарпатська обласна рада стала на захист автоперевізників, які пікетували її першу сесію в 2008 році

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Думаю ринок на транспорті це не заборона,а сплата податків.Звідси запитання.А чим будуть возити заробітчан?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Петиція на зниження мита на автомобілі http://auto.ria.ua/forum/state_6/431_110.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ратушняк проклят http://bogakara.narod.ru