ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Трирічна дівчинка з Мукачева попаде не в люблячу її сім’ю, а ...в притулок?

    26 апреля 2024 пятница
    50 переглядів

    Дівчинку, яку напередодні дня святого Миколая, 19 грудня, знайшли біля Катедрального собору в Ужгороді, віддадуть у притулок для дітей, що на Закарпатті. Дитину віддають туди попри те, що вже знайшли її батька і маму.

    — Виявляється, цю трирічну дівчинку звати Ельвіра, — розповідає директор притулку для дітей, що на вул. Стрімкій, Володимир Завіша. — І її, швидше за все, використовували для збору грошей.

    Батько дівчинки нещодавно прийшов до притулку, щоб її забрати. Він показав фото, на якому він з донькою в Одесі. Але коли працівники притулку поцікавилися, куди зникла дівчинка, він не дав чіткої відповіді. Володимир Завіша припускає, що той від­давав доньку в “найми”, тобто для жебракування.

    Документів, які підтверджують батьківство, у чоловіка не виявилося. За його словами, доньку він забрав у її мами в Мукачевому, коли близько року тому приїжджав туди. Жін­ка навіть не зауважила, що у неї зникла дитина. Адже, крім Ельвіри, в неї ще дев’ять дітей. Шестеро з них позбавлені батьківської опі­ки. Зараз жінка знову вагітна.

    — А от батько дівчинки зараз живе на Хмельниччині. Проте, щоб довести його батьківство, потрібно робити генетичну експертизу, — каже пан Завіша. — Та навіть якщо й доведуть, що він батько, то дитину йому не віддадуть. Навпаки, можуть покарати за те, що залучав донь­ку до жебракування.

    Цікаво, що з січня у притулок почали приходити люди, які хотіли взяти Ельвіру на виховання. Зокрема, там була сім’я вчителів із Львівщини, в яких немає дітей. Дівчинка охоче йшла до них. Та й вони полюбили дитину як рідну. Проте доки не владнається справа з позбавленням батьківства, дитину взяти в свою родину не зможуть, пишуть "20 хвилин".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору