ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 30 тисяч дитячих звернень на вади зору зафіксували минулоріч офтальмологи Ужгорода

    19 марта 2024 вторник
    55 переглядів

    Це при тому, що в обласному центрі Закарпаття дітей віком до 17 років нараховується всього близько 26 тисяч287 ужгородських дітей потерпають від косоокості. Проблеми із зором має кожна десята дитина в обласному центрі Закарпаття. Про це на засіданні Ужгородського прес-клубу реформ повідомила дитячий офтальмолог Ужгорода Антоніна Пахтер.

    Патологія очей займає одне з перших місць серед дитячих захворювань, - розповіла А. Пахтер. В Ужгороді усього є близько 26 тисяч дітей віком до 17 років, проте у 2007 році офтальмологи зафіксували понад 30 тисяч звернень! Тобто з певними дітками медики працювали декілька разів. У 2600 малюків офтальмологами вперше було встановлено діагноз. Йдеться не лише про зниження гостроти зору, а й про запальні захворювання чи вроджені вади. «Щоб зменшити кількість очної патології, слід дотримуватись певних норм огляду дітей, - зазначила А. Пахтер. - Перший огляд проводимо вже у місячному віці, потім тривають регулярні профілактичні огляди. Найважливим є раннє виявлення проблеми, своєчасне діагностування. Які б кваліфіковані не працювали фахівці, запорука успішного діагностування - професійне обладнання». Міська лікарня вже 10 років користується комп’ютерною діагностикою, проте щоразу потребує дооснащення згідно із сучасними методами і технологіями.

    Найбільше ужгородські офтальмологи хотіли б придбати для лікування своїх пацієнтів спеціальний прилад, який допомагає виявити та вилікувати за 10-15 днів без хірургічного втручання косоокість. Таке обладнання коштує 15-18 тисяч гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору