ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СБУ следит за закарпатскими русинами

    26 апреля 2024 пятница
    52 переглядів

    Служба безопасности Украины отслеживала ситуацию с проведением II Европейского конгресса подкарпатских русинов и приобщит материалы к уголовному делу

    , возбужденному в июне в 2008 г. по ст.110 Уголовного кодекса, предусматривающей уголовную ответственность за посягательство на территориальную целостность государства. Об этом РБК-Украина сообщила пресс-секретарь СБУ Марина Остапенко. Она также добавила, что в работе этого конгресса не принимали участия представители местной власти.

    Напомним, что 25 октября в г. Мукачево (Закарпатская обл.) делегаты II Европейского конгресса подкарпатских русинов объявили о воссоздании русинской государственности, провозгласили создание республики в статусе от 22 ноября 1938 г., избрали государственное исполнительное правительство и составили "Акт провозглашения русинской государственности". В случае, если до 1 декабря Закарпатский облсовет не объявит республику автономией, русины готовы самостоятельно провозгласить свою государственность.

    Украинские власти начинают запугивание русинских патриотов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та не нужно "отслеживать ситуацию", уже года 4 как пора вмешаться!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Галичанине усьо правильно пишеш,акурат з одним я не соглашуся - кідь ти "українець-русин",то будь ним,мені то не мішать,айбо я йсем "пудкарпатськый рУсин".Чому ты із Тягнибоком не даєш мені на то право?Чому я дома на уряді не можу бесідовати по свому,а мушу на "мові", чому у телевізорі мушу дивитися на на то що у Києві одцензуровано?Я би тобі привів много чому айбо шкода ресурс. Ви всіх хочете заставити танцювати під вашу "свідому" сопілку,ви разом з такими нациками як Тягнибок і перекованими дибілами(бувшими комуністами) як наш "гарант-пасічник" розхитуєте лодку поки не перевернете.А п..єж о "руках москви" а т.д. лиши на патріотичні мітинги і "майдауни".
    Відносно Сидора і Балоги.Не знайомий як з одним так з другим,на проповеді не хожу.Але то що питання русинства починає мати резонанс у світі уже добре.І чим скоріше вам ,"українцям-русинам" дійде що Україна держава не лише для "українців-русинів" але держава і для венгрів,румунів,росіян,пудкарпатських русинів та інших націй тим краще.Бо інакше буде біда.Для всіх.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    sorry за автоматичні помилки в текстах!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та дякую Пудмочарський за відгук. Але я не піп і не священник щоб проповіді читати,а ось ваш о.Сидор-той дійсно вам читає і навіть не проповіді-а пропаганду східну якусь!!Що,забракло вам попси на російському "тельавидении",скучили за розважальними програмами з ОРТ,чи сподіваїтесь на "краще житє" у новому державному статусі??Просто на заміну київських зявляться свої-ужгородсько-мукачеські мудаки(а бАлога так той і там і там!крутить)і ще станете для Росії знаряддям тиску на Україну,як Абхазія є знаряддям тиску на Грузію...
    У цілій державі треба лад навести-і всіх цих балог і сидорів на чисту воду вивести разом з ющенками і януковичами!!!Бо бидло назвалося елітою і робить вигляд що керує нами на "нашу користь".А все насправді далеко інакше виглядає,сам знаєш.
    Так що не шукайте собі нових "месій" та "месіанських ідей".
    Ми всі разом--УКРАЇНЦІ-РУСИНИ як писали у латинських хроніках(і мадярських у тому числі):ruthenen чи rossi про жителів як Київа так і Карпатської України!!
    Бувай здоровий.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А твоє папірьове сбу нам може акурат свиснути у х....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Послухай галичанине - проповіді читай за перевалом.Мы якось без вас дорогу найдеме.Иншак ти вповім - "галичанин" у нас слово не популярне.Ругательне.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    СБУ взагалі мала би все це пердбачати і діяти на випередження!!Русинський рух бо зявився не вчора..і ясно "звідки ноги ростуть" А тим паче президент Путін на початку цього року в Румунії діяв "шляхетно" і попередив "младшего брата" що його чекає-гра в сепаратизм,а звідки почати-то як в пазлах у даному випадку з Україною-всерівно!!
    Панове офіцери СБУ-час вже ДУМАТИ,ПЛАНУВАТИ,ВТІЛЮВАТИ- а не лише нарікати на малу зарплатню.Бо за умов розпаду України і вже чужої держави- можна взагалі без роботи залишитися, звичної..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Українська держава складається з різних націй!Але треба хоч трохи мати патріотизм і повагу до неї,а не ,,танцювати,, під чужі сценарії та за чужі гроші ворохобити спокій у і так неспокійній та обдертій країні!!!Бо дуже дивно виглядає:президент однієї північної держави щось там набовкав зопалу в квітні в Румунії,а за півроку це вже і починає зматеріалізовуватись!!Добре мати президента-провидця...Але краще би він щось добре людям пророчив,а не маячню імперську ніс! А "пси" вітер підхопили-тай виють. А навіть без діалектизмів говорити ще так і не навчилися на рідній мові!Говорять на законсервованій з одного боку Карпатами,а з другого-зовсім чужими мадярями говірці "одного реґіону", яка чудова як приклад багатства української мови але на "державну мову" не витягує(навіть у незалежній Закарпатській респубдіці чи що там..).Треба відчувати спільне коріння,а не проголошувати себе"марсіанами" на Юпітері;-)Так що панове не піддавайтеся на провокації-Вами хочуть МАНІПУЛЮВАТИ купка "лідерів",які як і в Абхазії чи Осетії (читайте в інтернеті наприклад www.inosmi.ru стануть чи вже стали МІЛІОНЕРАМИ на всій цій політичній афері!!(із вдячності чи домовленості їм "великий брат" допоможе) А життя людей від цього на Закрпатті точно різко не6 зміниться-буде таке ж як в у Львові,Дніпропетровську чи Луганську..Панове,будьте пильні і бажаю МУДРОСТІ!!