ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Банкам запретили отбирать квартиры за просроченные валютные кредиты (ВИДЕО)

    05 мая 2024 воскресенье
    67 переглядів
    Не платишь - отдай квартиру. Таких как Марина в Украине более 60 тысяч

    Банкиры возмущены и ищут лазейки в законе. Алексей Пшемыский выяснял - как все-таки не остаться без жилья.

    - Вот эта квартира, которую я взяла 9 лет назад, правда, очень жаль, потому что не знаю, что будет. Не знаю, смогу ли ее оплатить.

    С каждым скачком гривны родные стены давят все больше. В 2005-м эту квартиру преподаватель Марина взяла в кредит за доллары. Тогда курс был пять. Исправно платила даже когда гривна упала до восьми. Однако теперь жилье стало непосильным ярмом. На двоих с котом Марина получает 2,5 тысячи гривен в месяц. Банку нужно платить четыре.

    Марина Лемак, жительница Ужгорода:

    - Я платила до последнего, выплатила в мае и сказала, что больше платить не буду, я не могу больше платить, я не имею, что платить, я уже в долги влезаю.

    Не платишь - отдай квартиру. Таких как Марина в Украине более 60 тысяч. У многих банки уже забрали жилье. Но и тогда люди часто остаются должниками. Ведь сумма вместе с курсом выросла боле чем в два раза. На защиту заемщиков встал парламент. Забирать квартиры у должников временно запретили. Инициатор моратория уверен - теперь кредиты нужно пересчитать по народному курсу.

    Подробности

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це здобутки Майдану, а Майдан це святе, тому я не розумію обурення людей. Якщо вони Майдан не підтримували, то чого мовчали? Зараз вся Україна, а особливо східні області розплачуються за свою пасивність під час зимової безглуздості та шабашу. Шахтарі й сьогодні спускаються у шахти, в той час коли в їх будинки стріляють з БТРів, геликоптерів та таків, що ще можна сказати?
    Зараз, крім влади та батальонів всі починають відчувати єкономічну ситуацію на собі, хоча ЗМІ все ще годують нас отрутою про вбивство сепаратистів, терористів й всіх хто проти, на цьому може ще 2 місяці проживе захід, а потім в борг давати перестануть й родичи, бо самі не будуть мати.
    Піздня осінь все поставить на свої місця.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це повністю популістський закон. Потрібно приймати справедливі закони, у даному випадку за схемою 50/50. Якщо долар піднявся, то половину різниці виплачує клієнт, а іншу - банк. Адже вони в одній країні і до того ж, не варто робити тільки одну сторону заручником ситуації.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    шкода людей,які опинились в такій ситуації, але як бути з позичальниками?Ми позичили банку , а тепер крім того що не можемо забрати вже декілька місяців(ві ей бі банк), ще й втратили бо гривню знецінили, свідомо та підло.Отже в цій країні посади отримують(за хабаря) а відповідальність ні! НБУ- перший та головний злочинець,який свідомо знецінив гривню,обікравши людей,довівши до проблем з кредитами та депозитами до теперішніх та майбутніх проблем з довірою.Але виглядає що винуватці навіть не переживають, брешуть що це економічно обгрунтовано(залізти в наші кишені),списують на ситуацію,як це завжди брехуни роблять.Але попєрєдніки такого собі не позволяли.Принаймні гривня трималась,а ці злодюги(шайка нбу кубів-шлапак,яценюк...) далі отримують зарплату.нудить від цих злодюг!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Згоден !. Мене також від них нудить !.