ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фільм Нарімана Алієва "Додому"(EVGE) показали у Голлівуді

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя SEVEN

    В рамках промо-кампанії фільму "Додому"(EVGE) на здобуття премії Оскар за найкращий фільм іноземною мовою, яку щорічно вручає Американська кіноакадемія, а також премії Золотий глобус Голлівудської асоціації іноземної преси Лос-Анджелес відвідали режисер фільму Наріман Алієв і продюсер Володимир Яценко.
    19 і 20 листопада у Голлівуді відбулися покази фільму "Додому" (EVGE) у найстарішому кінотеатрі The Montalban у рамках "LA TIMES & THE ENVELOPE SCREENING SERIES" і закритий показ для членів Американської кіноакадемії у Soho House. Також у рамках промо-кампанії організували обід для членів Американської кіноакадемії, на якому вони могли поспілкуватися з режисером і продюсером фільму. Після кожного показу відбувалися сесії запитань і відповідей, які модерували провідні кінокритики газети Los Angeles Times і популярного сайту Ioncinema.com.

    "Для нас велика честь представляти Україну в перегонах за Оскаром і Золотим Глобусом цьогоріч. З кожним роком Україна все більше інтегрується до європейського кінопроцесу, зараз також починаються подібні процеси в бік північноамериканського континенту. Нам належить подолати ще дуже довгий і складний шлях, але головне, що перші кроки вже зроблено", - заявив Наріман Алієв.

    Тревел-грант на поїздку представників знімальної групи "Додому"(EVGE) до США виділив Фонд Ігоря Янковського, який декілька років поспіль послідовно підтримує молодого режисера Нарімана Алієва.

    "Я вважаю, дуже важливим підтримувати молоді таланти України, які своєю творчістю прославляють нашу країну. На талановитого режисера Нарімана Алієва ми звернули увагу ще тоді, коли він знімав свої перші короткометражки. Після цього з нашою допомогою він відвідав Каннський та Берлінський кінофестивалі, та фестиваль короткометражних фільмів у Палм-Спрінгс (США). Дуже цікаво було спостерігати, як за ці роки підвищувалася його майстерність, в результаті його повнометражний дебют цьогоріч відібрали до офіційного конкурсу престижного кінофестивалю в Каннах. Тому не дивно, що після офіційного висунення фільму Нарімана Алієва на Оскар від України, я вирішив виділити тревел-грант на поїздку до Голлівуду”, - зазначив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

    У драмі "Додому" (EVGE) розказана історія взаємин батька і сина. У кримського татарина Мустафи вмирає його первісток, Назім. Батько приїздить до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у фільмі зіграли Ахтем Сеїтаблаєв і Ремзі Білялов.

    Світова прем'єра стрічки відбулася в рамках програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. У вітчизняний прокат повнометражний дебют Нарімана Алієва вийшов 7 листопада. Фільм вже відзначили нагородами на кінофестивалях у Одесі, Варшаві, Стамбулі та Бухаресті.

    Фонд Ігоря Янковського впродовж багатьох років послідовно просуває молоде українське кіно за кордоном. Завдяки цій підтримці українські делегації отримують можливість взяти участь у роботі найбільших міжнародних кінофестивалів - у Каннах, Берліні, Карлових Варах, Локарно, Талліні та Торонто. Також завдяки допомозі Фонду Янковського за останні роки успішно провели Дні українського кіно в Мюнхені, Парижі, Лондоні, Амстердамі, Будапешті та Римі.