ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інвестиційним радником в.о. Фонду Держмайта Трубарова ледь не стала компанія пов'язана з Кремлем

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    провальна приватизація Трубарова

    Фонд Держмайна під час відбору інвестрадника для продажу морського торгового порту ледь не протягнув компанію, яка володіє найбільшою приватною охоронною фірмою у Москві. Про це журналісту АСПІ повідомив народний депутат Сергій Соболєв.

     

    Він додав, що отримати ліцензію на таку роботу ще й в Москві без дозволу ФСБ та інших структур неможливо. Що дає привід припустити, що радник безпосередньо пов’язаний з Кремлем.

    "Я приведу приклад Бердянського морського торгового порту. Наприклад, для приватизації цього порту нав’язувався радник - громадянин Нідерландів, який є одночасно власником найбільшої приватної охоронної компанії в Москві. Ви можете собі уявити, хто в Москві мав можливість отримати ліцензію на ведення охоронної діяльності без згоди ФСБ і інших структур, які і допустити не могли б таку структуру на територію Росії, а тим більше в Москву. І от такий радник нав’язувався, наприклад, портам для організації підготовки їх до приватизації. От вам приклад того, що таке радники", - заявив депутат.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=vB5M7x8HYWw

     

    Крім того, Соболєв зазначив, що деякі підприємства зі списку великої приватизації умисно доводяться до дестабілізації та банкрутства і цим має зацікавитись НАБУ та Генеральна прокуратура.

     

    Нагадаємо, цьогоріч для продажу найбільших держпідприємств Фонд держмайна залучає інвестиційних радників, які після відбору будуть  готувати підприємства до продажу і шукати для них покупців. Відбір радників не обійшовся без скандалів – компанії, що не пройшли відбір, звинуватили Фонд держмайна в лобіюванні певних компаній. Самим відбором радників безпосередньо займається Фонд держмайна на чолі з чинним в.о. голови Фонду Віталієм Трубаровим, який фігурує в справі ГПУ щодо незаконної приватизації майна Мінагро. Щоправда, підозра йому поки не вручена.