ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи отримають комунальні підприємства Закарпаття ліміти на газ?

    23 июня 2024 воскресенье
    48 переглядів

    Ситуацію, що склалася з початком опалювального сезону в Закарпатській області, було проаналізовано у середу в Ужгороді на нараді під головуванням Олега Гаваші, голови Закарпатської облдержадміністрації, керівників ВАТ "Закарпатгаз", територіального управління Держінспекції з енергозбереження по Закарпатській області, "Закарпаттеплокомуненерго", "Уж-тепло", "Мукачів-тепло" та інших.

    Загалом гірський край готова до початку опалювального сезону: підготовлено 100 відсотків житлового фонду та всі 822 комунальні котельні. У повному обсязі підготовлено і 703 школи, 506 дитячих садків та 59 лікарень. Однак наразі тепло подано тільки в ті установи й організації, де є автономне опалення: скажімо, серед медичних закладів – це кардіодиспансер, обласна дитяча лікарня в Мукачеві, онко-, туб-, наркодиспансери, психіатрична лікарня в Берегові, госпіталь на Льва Толстого в Ужгороді, Свалявський дитбудинок, санаторій «Малятко». Решта установ без тепла, оскільки досі жодне підприємство комунальної теплоенергетики не уклало угоди на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні. Причина одна – борги за спожитий газ. Серед найбільших боржників – Ужгород, Мукачево та «Закарпаттеплокомуненерго». Ужгород, в якому тепло мешканцям подають дві структури – «Уж-тепло» і «Енергетичні системи м. Ужгород», – боргують відповідно 6,9 мільйона та 296,5 тисячі гривень, м. Мукачево – близько 1,9 млн. грн. та „Закарпаттеплокомуненерго» – близько мільйона гривень. Питання в НАК “Нафтогаз України” ставиться однозначно: ліміти на газ будуть виділятися тільки за умови 100-відсоткової проплати підприємствами теплоенергетики спожитих енергоносіїв за 2007 рік та наявності плану погашення заборгованості за 2006 рік.

    Як і минулого року, найскладніша ситуація в Ужгороді. Якщо в Мукачеві для зменшення боргу сесією вже виділено 700 тисяч гривень з міського бюджету на цей місяць і стільки ж – на наступний, то в Ужгороді досі питання не вирішено. Мерія тільки планує черговий раз взяти кредит на 2 млн. гривень під заставу майна.

    Аби зменшити борг «Закарпаттеплокомуненерго», яке постачає тепло в райцентрах, мерії міст Берегова, Хуста, Іршави, Перечина, Сваляви, селищні ради Воловця і Вишкова та Іршавська і Хустська райдержадміністрації виділяють кошти з бюджетів. Крім того, 300 тисяч буде виділено із обласного бюджету.

    Таким чином, станом на середу, 17 жовтня, “Мукачів-тепло” підписало угоду про постачання природного газу і найближчим часом має отримати ліміти на газ.

    19 жовтня в Києві ліміти “вибиватимуть” “Закарпаттеплокомуненерго”, “Уж-тепло” та «Енергетичні системи м. Ужгород». Перше підприємство має всі шанси отримати ліміти, оскільки борг погашається. Отримання лімітів для “Уж-тепло” та «Енергетичних систем м. Ужгород» під великим питанням, оскільки досі питання погашення боргу міською владою обласного центру не вирішено.

    Олег Гаваші дав доручення керівникам теруправління інспекції з енергозбереження та “Закарпатгазу”, як тільки підприємства отримають ліміти, розпломбувати котельні цих структур і негайно подавати газ.

    Тож мукачівці і мешканці інших райцентрів області найближчим часом тепло отримають. А як бути ужгородцям? Вирішити їх проблеми може тільки міська влада, адже це її безпосередня компетенція. З боку обласної влади робиться все можливе, аби проблема була вирішена, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

    Чи мерзнутимуть закарпатці взимку в своїх оселях?
    Луцк, Закарпатье и Донецк выделят пострадавшим днепропетровцам 400 тысяч гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "..до початку опалювального сезону: підготовлено.." який НАХ ..підготовлено..- а де попередня підготовчі запуски? - таких ще не було.. якого хрена ви херню пишете?!!! бл.. мужики, або втопіть цю тему , або хуйню не пишіть! ОК?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    чому підприємства не стягують борги примусово-сидять і плачуть, що великі борги?!Це ж чийсь обов"язок слідкувати за проплатою, а не закликати ужгородців бути порядними платниками. А інші, добросовісні платники чим завинили?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Який ж ліміт? Треба перекрити труби!!! Якщо ми, Закарпатці мерзнеме, хай мерзнуть и сусіди в ЄУ!!!