ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для дітей з вадами зору волонтери Закарпаття назбирали 37,686 тис. грн.

    16 июня 2024 воскресенье
    24 переглядів

    В Ужгородському прес-клубі відбудеться засідання, на якому було оголошено результати Всеукраїнської благодійної акції «Почуйте всі!», що тривала весь минулий тиждень на Закарпатті. 37686,75 грн зібрали волонтери в Ужгороді, Мукачеві, Виноградові, Хусті та кількох інших районах області на обладнання у дитячі лікарні Закарпаття для дітей з вадами зору. По Україні—1 млн. 750 тисяч грн.. Але підрахунок ще не завершився, як повідомила Оксана Пащак, голова Закарпатського штабу Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», оскільки в окремих районах перераховувались кошти на відділення різних банків.

    Найбільше із закарпатців пожертвували коштів у Мукачеві—17320,08 грн. Більший за населенням Ужгород зібрав на 300 грн. менше.

    « У неділю, коли проходив завершальний етап акції на вулиці Ужгорода вийшли 74 волонтери, загалом по області їх налічувалось близько 200»,-- розповіла Оксана Пащак. За підсумками акції визначено найкращих волонтерів: ними стали Катерина Андрашко, яка назбирала 1004 грн. в Ужгороді та Іван Пецко, зібрав 1651 грн. у Мукачеві.

    Наталія Ілиньо, заступник голови Закарпатського штабу Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» розповіла, що люди кидали по 50, по 100 і по 200 грн. Переважно жертвувала молодь. Багато хто із закарпатців знали про акцію заздалегідь і самі підходили до волонтерів із скриньками. Щодо обладнання, то зараз починаються переговори з дитячими лікарнями. В Ужгороді офтальмологи вже визначилися: на зібарні гроші закуплять синоптофор—апарат, який визначає на ранніх стадіях косоокість, 2 оправи для підбору окулярів (виробництва Японія) та один кольоротест. Обладнання повинне надійти у медичні заклади до кінця грудня цього року.

    Іван Пецко, найкращий волонтер Мукачева поділився враженнями своєї роботи під час акції: «За допомогою студради у своєму інституті ми зробили оголошення. Треба було правильно розтлумачити всім про нашу роботу. Підходив я і до викладачів, хоча було трохи соромно до них звертатися, але вони відгукувалися».

    Найактивніші волонтери отримали свій приз—поїдуть восени до Польщі переймати досвід тамтешніх волонтерів. Самі організатори результатом акції в області дуже задоволені. «Нам вдалося значно активізувати волонтерський рух на Закарпатті,-- підсумувала Оксана Пащак.— Разом з тим сума у порівняні з минулим роком (зібрано по області близько 8 тисяч гривень) вражає».
    Ужгород: "Почуйте всі!"
    У Карпатському реабілітаційному центрі у львівському Бориславі лікуються та навчаються і діти із Закарпаття...
    Волонтерів з Ужгорода навчатимуть у польському Кракові
    На Закарпатті працюють 8 волонтерів з американського "Корпусу Миру"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору