ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Комуніст Іван Мигович про русина Андрія Карабелеша

    21 мая 2024 вторник
    75 переглядів

    Завтра, 24 вересня, виповнюється 100 років з дня народження відомого поета Підкарпатської русі початку XX століття Андрія Васильовича Карабелеша. З метою ознайомлення з творчістю і багатогранною діяльністю цьої унікальної людини на зїзді русинів виступив і поділився своїми роздумами голова Закарпатського обкому КПУ Іван МИГОВИЧ:

    — Наступний ювілей - добра нагода згадати цю унікальну людину, познайомитись з її творчістю і багатогранною діяльністю, оцинити обєктивно. І хоч Андрій Васильович не прожив і 60 років, він встиг здійснити багато цікавого, героїчного, повчального. До його ювілею готують оригінальні матеріали ветеран УжНУ Ф.А. Куля, відомий краєзнавець В.В.Пагиря, керівник Ужгородського товариства ім.О.Духновича В.І.Падяк.

    З нагоди ювілею І.І.Мигович, доктор філософських наук, перший секретар Закарпатського обкому КПУ, звернувся до голови Закарпатської обласної ради М.Кічковського та голови Закарпатської обласної державної адміністрації О.Гаваші з пропозицією визначити і провести заходи приурочені до 100 ліття від дня наролдження А.В.Карабелеша, які будуть спрямовані на повернення його чесного імені і багатої творчості в духовну скарбницю та історичню память закарпатців.
    Андрій Карабелеш повертається на Підкарпатську Русь
    До ювілею співця Карпат: Андрій Карабелеш не корився долі...
    У календарі — сива давнина Карпатського краю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору