ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачево: За три дні фестивалю "Червене вино" продано понад сто тисяч літрів закарпатського вина

    26 апреля 2024 пятница
    53 переглядів

    Три дні поспіль у закарпатському Мукачеві просто неба навперебій торгували біологічно активними сполукамию. А саме: білками, амінокислотами, вуглеводами, мікроелементами, бурштиновою та молочною кислотою та цілою низкою інших надзвичайно корисних для здоров’я речовин. Щоправда, купували їх не окремо і не на вагу, а разом і на розлив. Цей цілющий товар називають виноградним нектаром, або ж просто - вином. За три дні фестивалю “Червене вино” закарпатські винороби продали понад сто тисяч літрів вина. Аби визначити кращих з кращих, дегустаторам довелося скуштувати щонайменше двісті зразків цього напою. Церемонія дегустування тривала до пізньої ночі. А зранку члени журі традиційно підсунули переможцям... свиню.

    Симпатичне поросятко – приз за найкраще червоне вино – відтепер житиме на обійсті берегівця Івана Урста. У виноробстві він - не один десяток років. За цей час на невеликому клаптику землі виплекав плантацію аж із вісімдесяти найекзотичніших сортів виноградної лози.

    Окрім поросят, переможцям фестивалю вручали і овечок, і муку, і пшеницю, і дубові діжки. У них, кажуть, вино найкраще зберігає свою цілющу силу. Винороби переконували: її помірні дози лікують хвороби печінки, шлунка, гіпертонію і навіть ожиріння. Своїм довголіттям закарпатці теж завдячують вину.

    У користі вина - червоного і білого, сухого і напівсухого, солодкого і не дуже, за п’ять гривень і за сорок намагалися переконатися десятки тисяч гостей з різних куточків України і зарубіжжя. Фестивалю терпляче чекали навіть Дід Мороз зі Снігуронькою.

    Утім, винороби попереджають, до червоного носа, як у Діда Мороза, таки не варто напиватися. Бо тоді, ні здоров’я, ні істини у вині нізащо не знайти, повідомляє "1+1".
    Всі до закарпатського Мукачева — на "Червене вино-2006"!
    Мукачево. ІХ–й фестиваль-конкурс “Червене вино-2004”

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору