ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перший на Закарпатті хоспіс відкрився сьогодні в Мукачеві

    19 мая 2024 воскресенье
    27 переглядів

    Сьогодні в діяльності Мукачівської центральної районної лікарні, мешканців міста Мукачева та Мукачівського району, що на Закарпатті, відбулася надзвичайно важлива подія. В урочистій атмосфері відбулося відкриття хоспісу — структурного підрозділу лікувально-профілактичного закладу, що призначається для цілодобового кваліфікованого догляду, надання медичної та соціальної допомоги, психологічної та соціальної підтримки інкрабельним онкологічним хворим, хронічним хворим у термальній стадії та іншим контингентам, що потребують такого виду допомоги.

    Виступаючий на цій урочистій події, головний лікар Мукачівської ЦРЛ Василь Васюта підкреслив, що основними завданнями структурного підрозділу типу хоспіс є підвищення доступності кваліфікованої стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги важкохворим та одиноким хворим похилого віку.

    Василь Васильович особливо відзначив підтримку в реалізації задуму колективу ЦРЛ виконкому Мукачівської міської ради, районної державної адміністрації та особисто міського голови В.В.Петьовки, ентузіазм та самовідданість медиків для втілення в життя цього важливого соціального проекту.

    Було відзначено, що це перший лікувальний заклад подібного типу в нашій області і він повинен засвідчити не на словах, а на ділі турботу про людей похилого віку.

    Заступник Мукачівського міського голови Віталій Бендасюк запевнив присутніх, що міська влада і надалі підтримувати такі важливі починання, а працівники медичної галузі на ділі зможуть реалізувати свій високий професіоналізм та турботу про людей, повідомили ЗІА „Простір” у Мукачівському міськвиконкомі.
    Україні потрібні хоспіси: щороку 90 тисяч наших співвітчизників помирають від раку
    Закарпатські реформати працюють над благодійними проектами

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору