ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роботу 13 газорозподільних пунктів довелося призупиняти на Закарпатті через недотримання режимів газопостачання

    12 мая 2024 воскресенье
    32 переглядів

    Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило проведення цільових перевірок об’єктів підприємств газопостачання стосовно виконання ними чинних законодавчих актів, дотримання режимів постачання та вимог техніки безпеки при забезпеченні споживачів природним газом.

    - За місяць, що відводився урядом на ревізію безпечності газопостачання населення, необхідність у якій підкреслила трагедія в Дніпропетровську, інспектори нагляду ознайомились з роботою 197 об’єктів газозабезпечення в регіоні, виявили 798 порушень вимог нормативно-правових актів промислової безпеки, притягнули до адміністративної відповідальності 25 посадових осіб, - прокоментував результати проведеної роботи начальник ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області Михайло Саварин. – Довелося також в складних умовах старту опалювального сезону призупиняти роботу 13 газо-розподільних пунктів Мукачівської, Перечинської, Виноградівської та Іршавської філій ВАТ “Закарпатгаз”.

    За словами посадовця, характерними порушеннями вимог нормативно-правових актів промислової безпеки та охорони праці на об’єктах ВАТ “Закарпатгаз” є: проведення капітального ремонту на установках засобів електрохімзахисту металевих газопроводів не в повному обсязі ( його виконано на 84 з 92 запланованих); із запланованих 2,41 км газопроводів замінено 1,5 км ( не виконано цих робіт у Тячівській та Міжгірській філіях); на капітальний ремонт із запланованих 1878 тис.грн. освоєно лише 383,25 тис. грн.

    В ході перевірок, повідомив Михайло Саварин, виявлено також випадки експлуатації ГРП без запобіжно-скидних та запобіжно-запірних клапанів, самовільні приєднання новозбудованих газопроводів до діючих, порушення термінів технічного огляду ГРП, непроведення повірки манометрів на газорозподільних пунктах.

    На 24 перевірених працеохоронцями газорозподільних станціях Закарпатського та Хустського лінійних виробничих управлінь магістральних газопроводів, констатував посадовець, виявлено 102 порушення нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, серед яких: недопрацювання планів ліквідації аварійних ситуацій, відсутність заглушок на незадіяних вентилях та імпульсних лініях.і т.і.

    Найсерйознішою проблемою, наголосив начальник ТУ Держпромгірнагляду по Закарпатській області, бачиться укомплектованість ВАТ “Закарпатгаз” кваліфікованими кадрами сьогодні всього лише 45-60%. У хибності сентенції “незамінимих людей немає” переконуєшся лише тоді, коли розумієш, неспеціаліст у газовій галузі не те що якісного ремонту не зробить, навіть об’єктивно оцінити загрозу тієї чи іншої аварійної ситуації не зможе. Тож підготовка та навчання кадрів у ВАТ “Закарпатгаз” – питання дня, без вирішення якого надійної та безпечної роботи системи газопостачання населення годі чекати, повідомили в територіальному управлінні Держгірпромнагляду по Закарпатській області.
    На Закарпатті зупинено роботу 2-х газорозподільних пунктів
    Житлові будинки Закарпаття масово відключають від побутового газу, побоюючись повтору дніпропетровської трагедії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору