ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Шість закарпатських священиків помолилися за святу справу

    23 июня 2024 воскресенье
    23 переглядів

    Нову греко-католицьку церкву зведуть у гірському краї3 травня у селі Верхня Визниця деканату Мукачево-район було освячено хрест, наріжний камінь і ділянку під будівництво церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

    Стара греко-католицька церква нині належить православній громаді. У храмі повинно було бути почергове моління, але його не вдалося впровадити. Тому греко-католицька громада вирішила будувати нову церкву.

    На освяченні були присутні понад сто вірників, котрі раділи, що розпочинається добре діло. З владикою Міланом разом молилися шість священиків: о. Йосип (декан Мукачева), о. Сергій (декан Мукачева-район), о. Василь, о. Роман та римо-католицький ієромонах о. Сворад.

    Історична довідка

    Стара мурована греко-католицька базилічна церква Різдва Пресвятої Богородиці збудована за о. Василя Стецовича. На східному фасаді роком спорудження вказано 1836 рік. Вважають, що іконостас та інші різьблені атрибути, а також ікони походять з часу спорудження церкви.

    У 1931 році з Буківця на Воловеччині до Верхньої Визниці прийшов священик о. Фаховський. Його наступником був о. Костянтин Сільвай. Після заборони в СРСР Греко-католицької Церкви зазнав репресій місцевий парох о. Іван Сливка: його було засуджено на 25 років таборів.

    За матеріалами з енциклопедії Михайла Сирохмана «Церкви України. Закарпаття». – Львів: Видавництво «Мс», 2000.

    Сайт Мукачівської греко-католицької єпархії
    Нову церкву освячено на Закарпатті
    Храми полковника-священика збудовані у трьох країнах
    Греко-католики Закарпаття освятили новий храм

    Закарпаття щороку втрачає одну дерев’яну церкву...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору