ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Сіменс" зацікавлена у співпраці із Закарпатським держуніверситетом

    03 мая 2024 пятница
    26 переглядів

    Представники компанії "Сіменс" зацікавлені у
    співпраці із Закарпатським державним університетом.Посередником у налагодженні зв'язків між вузом і всесвітньо відомою фірмою став партнер ЗакДУ — Кошицький технічний університет. Його ректор Юрай Сінай очолив делегацію, яка прибула днями до Ужгорода.Фірма "Сіменс" спеціалізується на новітніх технологіях, електронній і комп'ютерній техніці. У Словаччині працює понад століття. Кількість співробітників у 11 філіях компанії налічує близько 9 тисяч. Загальний обсягінвестицій до словацької економіки склав 450 млн. євро.. Не так давно заводи "СІменса" з'явилися у східному регіоні Словаччини, зокрема в таких містах, як Кошице, Гуменне, МІхаловце.

    Представники компанії мають намір розширити кордони та зацікавилися Україною. Однак інвесторів зупиняла відсутність спеціалістів відповідної кваліфікації. Тут і став у нагоді Кошицький технічний університет. Пан Сінай порекомендував для співпраці факультет інформатики ЗакДУ.

    На зустрічі в Ужгороді представники "Сіменса" виявили неабияку обізнаність у справах університету та намітили можливі напрями співробітництва. А вони серйозні! Очевидно, в Західній Україні "Сіменс" планує відкрити завод для розробки програмного забезпечення. Кадри готуватимуть заздалегідь. І ними повинні стати випускники Закарпатського державного університету. Наступна зустріч представників компанії "Сіменс", ректорів ЗакДУ та Кошицького технічного університету відбудеться найближчим часом у Словаччині, повідомляє "Ужгород".
    Ужгород: "Якби я був ректором..."
    Ужгород готується до конкурсу краси
    Волейбольна збірна ЗакДУ святкує перемогу!
    Закарпатський державний університет: Переможці програми "Майбутня еліта Закарпаття-2006" отримають право навчатися в вузі без вступних екзаменів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору