ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скільки коштуватиме газ для України, невідомо й дотепер?

    26 апреля 2024 пятница
    31 переглядів

    Два джерела газети «Ведомости», близькі до «газових переговорів», повідомили журналістам про те, що “Нафтогаз” і “Газпром” так і не домовилися про ціну, за якою новостворене СП “УкрГазЕнерго” одержить газ від Rosukrenergo.

    Договори про постачання газу між Rosukrenergo і “УкрГазЕнерго”, а також між ЗАТ і споживачами не підписані, пояснив один із співрозмовників "Ведомостей". За його словами, українська сторона наполягає, щоб швейцарська фірма продавала газ “УкрГазЕнерго” по за 1000 куб. м протягом п’яти років, а “Газпром” згоден зафіксувати цю ціну газу лише до 1 липня.

    Крім того, угода акціонерів “УкрГазЕнерго” допускає, що ЗАТ займатиметься не тільки продажем газу споживачам, але й “іншою діяльністю в галузі енергетики”, говорить джерело, але не уточнює, якою саме.

    Дмитро Лукашов з компанії “Атон” не вірить, що “Газпром” погодиться зафіксувати ціну на газ на п’ять років. Для цього Туркменія, Узбекистан і Казахстан повинні тримати ціну на газ незмінною, а їм це невигідно.

    “Якщо ціна на газ буде на п’ять років наперед закріплена на рівні , то всі ризики, пов’язані з неминучим зростанням цін на середньоазіатський газ, лягають на Rosukrenergo, переконаний директор Інституту енергетичної політики Володимир Мілов. Остання зможе одержувати хороший прибуток тільки в тому разі, якщо СП допустять до обслуговування великих промислових підприємств, наприклад “Криворіжсталі”.

    А аналітик “Трійки Діалог” Валерій Нестеров вважає, що всі домовленості можуть бути переглянуті після парламентських виборів в Україні. Вони намічені на кінець березня.

    Нагадаємо, що вчора один з виконавчих директорів швейцарської RosUkrEnergo A.G. Костянтин Чуйченко сказав «Інтерфаксу-Україна», що компанія може переглядати ціну на природний газ, що постачається спільному підприємству «УкрГазЕнерго».

    «Вона може бути змінена, і вона залежить (від ціни на російський газ для RosUkrEnergo - ІФ)», - повідомив К.Чуйченко.

    Відповідаючи на питання, яким чином переглядатиметься ціна на газ, що постачається «УкрГазЕнерго», він сказав: «там прописана процедура, яка є типовою для міжнародних контактів такого роду».

    Інший виконавчий директор RosUkrEnergo Олег Пальчиков повідомив агентству, що як така формула ціни в контракті з «УкрГазЕнерго» не закріплена. Ціна газу для «УкрГазЕнерго» визначатиметься ціновою кон’юнктурою на середньоазіатський газ, пояснив він.
    Газовое СП создано.Цена газа зафиксирована на 5 лет на уровне 95 долл за тысячу кубометров
    "Газовая война" Закарпатью не страшна?
    Україна скоротила транзит газу в Європу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору