ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Спживачі Закарпаття мають скоротити споживання газу на 10 відсотків

    06 мая 2024 понедельник
    25 переглядів

    У зв’язку з газовим конфліктом між Україною і Росією у нашій державі вводиться режим економії споживання природного газу. На Закарпатті його споживання має скоротитись на 10 відсотків.Наразі Закарпатська область повністю вкладається у доведені ліміти постачання газу, причому з урахуванням збільшених наприкінці року обсягів. Зараз добовий ліміт Закарпаття – 4 млн. 428 тис. кубічних метрів газу, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

    Перший заступник голови правління ВАТ „Закарпатгаз” Василь Фізер каже, що основним споживачем природного газу в області є населення. У регіоні нема підприємств-гігантів, як, скажімо, в Дніпропетровській області. Тим не менше, складено список з 21 енергоємного підприємства краю, найбільшим з яких є Перечинський лісокомбінат. З ними працюватиме обласна і районна влада щодо пошуку резервів економії.

    Те, що економити є на чому – сумніву не підлягає, наголосив керівник області. До речі, в Україні, і Закарпаття в цьому плані не виняток, споживають у 2,6 раза більше природного газу, ніж у Європі. Необхідно шукати альтернативні джерела теплопостачання, причому з прицілом на далеку перспективу. Де це можливо, і в першу чергу – в бюджетній сфері, обладнувати автономне опалення, встановлювати котли з високим коефіцієнтом корисної дії. Повчитись є у кого: скажімо, у Словаччині чи Австрії вже давно для опалення використовують тирсу і брикети, виготовлені з відходів деревообробної промисловості. Донедавна у нас це були лише гори відходів, які засмічували навколишнє середовище. Тепер тирсу вже переробляють і на Рахівщині.

    На Закарпатті створено обласний штаб по забезпеченню безперебійного постачання природного газу споживачам. Відповідні штаби повинні бути створені і в районах та містах обласного підпорядкування.

    Поки що ситуація з постачанням природного газу в області контрольована. Якщо десь і відбулося зниження тиску в газопроводі, то пов’язане воно з аварійними ситуаціями, які в опалювальний період – не рідкість. Газовики оперативно їх усувають.
    Россия и Украина подписали газовый контракт на 5 лет, но называют разные цифры цены на газ
    Энергетический кризис на Украине становится неотвратимым. Украинская делегация вернулась из Туркмении с пустыми руками
    Москва обвиняет Украину в воровстве газа
    В соседних из Закарпатьем Словакии,Венгрии и Польше почувствовали нехватку российского газа. Пострадала и Австрия(оновлено)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору