ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стратегія розвитку Карпат схвалена урядом

    24 мая 2024 пятница
    22 переглядів

    Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням схвалив Стратегію виконання Рамкової конвенції про охорону і стабільний розвиток Карпат. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

    Прийнята Стратегія визначає основні напрями і шляхи збереження та відновлення унікальних природних комплексів Карпат, які мають важливе природоохоронне, наукове, освітнє, рекреаційне, оздоровче і ресурсне значення. Виконання завдань, визначених Стратегією, забезпечить запобігання негативного впливу на гірські екосистеми і організацію скоординованої з екологічної точки зору діяльності в Карпатському регіоні.

    Урядова Стратегія охорони Карпат визначатиме формування збалансованої з екологічного погляду політики і розробки програм просторового планування, направлених на охорону і стабільний розвиток Карпат, передає «УНІАН».

    Завданнями Стратегії є проведення системних прикладних наукових досліджень, здійснення заходів щодо впровадження альтернативної енергетики, збалансованого використання і відтворення біо- і ландшафтного різноманіття Карпат. Одним з пріоритетних завдань Стратегії є формування екологічної системи Карпат, як однієї з важливих складових загальноєвропейської екомережі.

    Успішна реалізація Стратегії сприятиме вирішенню комплексу проблем з оздоровлення навколишнього середовища, збереження і примноження природних багатств, генофонду рослинного і тваринного світу та культурно-історичної спадщини регіону, поліпшенню соціально-економічних умов проживання населення, підвищенню рівня екологічної обізнаності громадськості.
    Ліси Закарпаття використовуються нераціонально — КРУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору