ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Укрзалізниця" не позбавить пільг студентів і школярів!

    03 мая 2024 пятница
    34 переглядів

    Перевезення пільгових категорій пасажирів залізничним транспортом будуть здійснені в повному обсязі. Про це на брифінгу у вівторок заявив генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, передає «Главред».

    Він відзначив, що розмовляв з керівництвом Міністерства фінансів, а також з Міністром у справах сім’ї, молоді і спорту Юрієм Павленком. «Всі питання перебувають у стадії вирішення і, гадаю, будуть вирішені», – підсумував Козак.

    Нагадаємо, що 8 вересня «Укрзалізниця» поширила заяву, в якій відзначила, що Міністр України у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко і Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко позбавляють дітей і студентів пільг на проїзд залізничним транспортом. У документі наголошувалося, що Мінсім’ї кошти на пільгові перевезення закладало до Державного бюджету в неповному обсязі. За інформацією «Укрзалізниці», Мінфін висловив стурбованість тим, що витрати, пов’язані з наданням пільг на проїзд залізничним транспортом, в Державному бюджеті на 2007 рік взагалі не заявлені Міністерством України у справах сім’ї, молоді і спорту.

    За даними «Укрзалізниці», при потребі в компенсації за пільгові перевезення залізничним транспортом студентів на 2006 рік у сумі 96,7 млн. грн. у Державному бюджеті 2006 р. були враховані витрати на компенсацію за пільговий проїзд студентів вищих учбових закладів І-ІV рівнів акредитації і учнів професійно-технічних учбових закладів у сумі лише 21,9 млн. грн. для залізничного, автомобільного і водного транспорту. За станом на 1 серпня 2006 року, заборгованість Міністерства освіти і науки України перед залізничниками за пільгові перевезення з урахуванням боргів минулих років становить 48,5 млн. грн. (за 2003 рік – 6,3 млн. грн., в 2004 р. – 3,1 млн. грн., в 2005 р. – 17,7 млн. грн., за 7 місяців 2006 року – 21,4 млн. грн.). Крім того, Міністерство України у справах сім’ї, молоді і спорту заборгувало залізницям України 34 млн. грн. (за 2005 рік – 17 млн. грн.,7 місяців 2006 року – 17 млн. грн.).

    9 вересня прес-служба Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту заявила, що міністерство не має заборгованостей перед «Укрзалізницею» за перевезення дітей залізничним транспортом. Позови залізниць до міністерства судами задоволені не були.
    Студентам погрожують скасуванням залізничних пільг
    В Ужгороді протестували проти скорочення урядом пільг залізничникам
    "Укрзалізниця": У цінах наздоганяємо Європу?
    Ж/д билеты можно приобретать по ксерокопиям документов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору